Foto: FRED VAN SOEST

Eierhandel Van Zetten Hofleverancier

Eierhandel R. van Zetten uit Ommeren ontving onlangs het predicaat Hofleverancier. Roel van Zetten: "We zijn er trots op dat we het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' mogen voeren."

Door Arno voor de Poorte

Ommeren - Burgemeester De Boer maakte dit bekend tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van Eierhandel R. van Zetten. Hij onthulde samen met mevrouw Sonnema, directeur-generaal Agro en Natuur bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het wapenschild. De belangstelling tijdens het uitreikingsfeest was enorm. Meer dan 500 genodigden kwamen de familie Van Zetten feliciteren. "Daar waren we beste een beetje beduusd van", aldus Roel. "Natuurlijk zagen we aankomen dat we de onderscheiding in de wacht gingen slepen. We hebben daarvoor alle procedures succesvol doorlopen, maar op zoveel belangstelling en hartelijkheid hadden we nooit durven rekenen." Om voor een onderscheiding in aanmerking te komen moet je als bedrijf minimaal 100 jaar bestaan, onderscheidend vermogen in de sector hebben en van onbesproken gedrag zijn. "De uitstraling van je bedrijf is heel belangrijk in deze", licht Roel toe. "Je moet een soort van ambassadeurschap vervullen voor de branche en veel vertrouwen genieten in de sector. Dat krediet hebben we vier generaties lang zorgvuldig opgebouwd. En daar zijn we zuinig op, want vertrouwen komt te voet en gaat te paard."

Hobbels

De kinderen, en met name de oudste dochter van Roel, hebben ervoor gezorgd dat alle organisatorische hobbels naar de Koninklijke beschikking genomen zijn. "Ook de burgemeester heeft daar een groot aandeel in gehad. Zijn medewerking was erg belangrijk." Naast alle commotie proberen ze er bij Eierhandel R. van Zetten zo nuchter mogelijk onder te blijven. "Een onderscheiding is prachtig en voelt voor ons als de bekroning van het vertrouwen dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Op maandagochtend moest echter op de drie locaties gewoon het licht weer aan om met 70 man aan de slag te gaan."

Kracht

De kracht van de Eierspecialist zit hem in de afdekking van een groot deel van de keten van producent naar consument. "We zijn zowel een productiebedrijf van eieren als een eierleverancier", vertelt Roel. "We maken wel een selectie in onze producten. We verhandelen alleen bio-, scharrel- en vrije-uitloopeieren. Veel soorten kregen een extra erkenning van de Dierenbescherming." Voor de toekomst voorziet Roel verdere professionaliseringsslagen te maken met zijn familiebedrijf. "We willen in ieder geval groen en transparant zijn én blijven. Twee vestigingen zijn zelfvoorzienend qua stroomopwekking. Hier in Ommeren staan we ook op het punt om dat te zijn." Daarnaast hecht Van Zetten aan respectvol partnerschap. Dat betekent o.a. een correcte financiële afhandeling naar leveranciers. "Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen."

Meer berichten