Indruk ontwerp en inrichting van het nieuwe plein. (Foto: Willem Dijkstra)
Indruk ontwerp en inrichting van het nieuwe plein. (Foto: Willem Dijkstra) (Foto: Willem Dijkstra)

Nieuw plein voor zorgcentrum Beatrix

Een lang gekoesterde wens van zorgcentrum Beatrix gaat in vervulling. Het centrale plein en de vide op de eerste verdieping worden volledig vernieuwd. Het huidige plein is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Culemborg - Op 4 februari is gestart met de verbouwing die circa drie maanden zal duren. De komende maanden vinden activiteiten van het Huis van de Buurt Culemborg Oost en voor de bewoners op andere locaties plaats binnen of buiten zorgcentrum Beatrix.

Het nieuwe plein

Op het nieuwe plein staan fijne ontmoetingen en samen eten en drinken centraal. De wensen van vele bewoners, bezoekers van het Huis van de Buurt, cliëntenraadsleden, medewerkers Welzijn & Gastvrijheid, vrijwilligers en medewerkers van zorgcentrum Beatrix zijn meegenomen in het nieuwe ontwerp. Rust, veiligheid en harmonie, en tegelijkertijd levendigheid en gezelligheid zijn de uitgangspunten. De afbeelding in de bijlage geeft een goede indruk van het nieuwe ontwerp en de inrichting.

Restaurant

Op het plein komt een heel nieuw restaurant met een goed ingerichte keuken, waar gezonde, duurzame maaltijden geserveerd worden tussen 8.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. Ook is een ieder straks van harte welkom voor goede koffie met gebak of een heerlijk drankje en hapje.

Activiteiten

Vanaf 4 februari vinden er geen activiteiten meer plaats op het plein en de vide op de eerste verdieping tot het nieuwe plein gereed is. Sommige activiteiten vinden tijdelijk plaats op de woningen van de bewoners of worden verplaatst naar andere ruimtes binnen Beatrix. Andere activiteiten gaan niet door tijdens de verbouwing. Ten slotte gaan een aantal activiteiten naar locaties buiten Beatrix. Zo gaan de biljartclub en de wijkbingo tijdelijk naar zorgcentrum Kulenburg en zingt het koor in deze periode in ’De Lantaarn’. Informatie over de verbouwing en het aangepaste activiteitenoverzicht staat op www.zorgcentradebetuwe.nl/beatrix.

Feestelijke opening

In mei wordt het nieuwe plein feestelijk geopend.

Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden via pleinbeatrix@stzdb.nl, zodat zij binnenkort een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Vragen of zorgen?

Uiteraard zijn diverse maatregelen genomen de overlast voor onze bewoners en bezoekers zo veel mogelijk te beperken.

Mensen die zorgen of vragen hebben over het nieuwe plein, kunnen altijd bellen naar 0800 77 33 444 of mailen naar pleinbeatrix@stzdb.nl.


Vijftig jaar

''Zorgcentrum Beatrix is onderdeel van Zorgcentra De Betuwe. Al meer dan 50 jaar bieden wij ouderenzorg in het Rivierengebied. Onze wortels liggen in de lokale woon-zorgcentra en de laatste jaren hebben we ons doorontwikkeld tot een eigentijdse en tikkeltje eigenwijze (thuis)zorg- en welzijnsorganisatie.''

Meer berichten