Filmer Jasper, die de rol van Eric speelt in zijn film en zijn tegenspeelster Eva. (Foto: Theo van Dam)
Filmer Jasper, die de rol van Eric speelt in zijn film en zijn tegenspeelster Eva. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Première van Culemborgse science fiction film

Culemborger Jasper Smale presenteerde zijn film P E I D A X voor eigen publiek. Hij gaat over aliens die de wereld willen ontdekken. Net zo als wij nu met machines op Mars aan het kijken zijn of er leven is. Maar de rollen zijn omgedraaid; de aliens zijn opzoek naar leven op aarde.

Culemborg - Eva en Eric, twee Culemborgse acteurs, gaan ondertussen naar het festival Piknik in Culemborg. En komen er achter dat er daar rare dingen gebeuren.

Jasper die nog erg jong is pas 16 jaar oud liet hiermee zijn vijfde korte film van zijn hand zien, die gespeeld worden door Culemborgse acteurs en Culemborgse herkenbare punten.
Zijn fascinatie ontstond met de vraag: Hoe wordt die gave film gemaakt? Hij ontdekte film en editen met experimenteren op montageprogramma’s.

Vanaf zijn tiende begon Jasper te ontdekken hoe het filmen en het monteren werkt door te experimenteren met programma’s die hij onder meer op YouTube vond. Hij leerde veel techniek, tot en met het maken van een virtueel 3D ruimteschip dat in PEIDAX is te zien.
Jasper heeft wel diep in zijn buidel moeten tasten om de financiën rond te krijgen. Daarom had hij een crowdfund-actie georganiseerd en dat heeft succes gehad, zodat hij de film kan vertonen.

Meer berichten