Harm Edens (r) overhandigt het certificaat aan Ton en Jeannette Coenraads
Harm Edens (r) overhandigt het certificaat aan Ton en Jeannette Coenraads

Campingpark Zennewijnen voor het tiende jaar Green Key Goud gecertificeerd

Vorige week vond de keuring plaats en werd het certificaat, wederom niveau goud, van 2019 uitgereikt aan Campingpark Zennewijnen door Harm Edens.

Zennewijnen - In 2009 begon het park aan dit keurmerk om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. “We willen in onze omgeving horen, en niet storen.”

Wereldwijd keurmerk

Green Key is een wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. In Nederland mogen in 2019 bijna 700 accommodaties dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 reductie en gaan net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Duurzame bestemming

Met de toename van het aantal Green Key’s verbetert het duurzame imago van de toeristische sector en zakelijke markt. Imago naar overheden, binnen de branche zelf, maar ook naar de markt. Voor toeristen en recreanten wordt het met een Green Key logo steeds gemakkelijker een vakantie adres te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. De Green Key staat garant voor duurzaam ondernemen.

In de praktijk

Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie of dagje uit continu rekening houden met natuur en milieu? Zeker niet. Voorwaarde van Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft.
Zo gaan we zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. In een schoon toiletgebouw, want dat is zeker niet minder schoon door gebruik te maken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Tijdens uw verblijf in een trekkershut kunt u ’s avonds een goed boek lezen, onder een sfeervolle ledlamp. Dit alles bevordert niet alleen uw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu!

Meer berichten