Tante Lien bracht in de Indische sfeer in het theater De Fransche School.
Tante Lien bracht in de Indische sfeer in het theater De Fransche School. (Foto: Theo van Dam)

Tante Lien brengt Indische sfeer in theater

Voor de vierde keer vond in de Fransche School het Sweet Memories Café plaats met workshops, lunch en muziek, voor wie graag een cultureel uitstapje wil maken, maar dit zelf niet zo snel doet.

Culemborg - Naast zangworkshops bij o.a. theater Aan de Slag met Peter Elbertse was er dit keer een nieuwe workshop, namelijk Wajang poppen maken met docent Shelly Laptré. Shelly is in Nederland geboren, maar haar bron ligt in voormalig Nederlands-Indië, waar haar (voor)ouders zijn geboren. Dit sloot mooi aan bij het optreden van de speciale gast Wieteke van Dort bekend als tante Lien.

Na een heerlijke lunch die verzorgd werd door leden van zorgboerderij De Witte Schuur werd het toneel in orde gebracht voor dit bijzondere optreden van tante Lien. Het was Klaas Christ die Wieteke kon aankondigen. Tante Lien bracht de aanwezigen met haar indische liedjes terug in het land waar zij vandaan komt Indonesië. Met haar bekende spreek- en zangstem wist zij de aanwezigen een uur lang te boeien en natuurlijk werd er meegezongen met de bekende melodieën. Dat de aanwezigen genoten bleek wel na afloop toen ze haar laatste liedje had gezongen en een kleine toegift gaf.

In een prettige sfeer werd de dag afgesloten met koffie/thee in de theaterzaal.

Het Sweet Memories Café is een initiatief van Theater De Fransche School en Zorgcentra De Betuwe en wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en lokale zorg- en welzijnsorganisaties.

Meer berichten