Tiel minder 'misdadig'

In de AD Misdaadmeter 2018 is Tiel gezakt van de 21e naar de 35e plaats. Over de hele linie is een daling te zien van het aantal delicten: van inbraak in woningen en diefstal van auto's tot aan straatroof en mishandeling. Maar elk delict is er één te veel.

Tiel - Burgemeester Hans Beenakker: "De criminaliteitscijfers laten een dalende lijn zien, maar we kunnen zeker niet achterover leunen. Ook als je kijkt naar de gebeurtenissen in de eerste twee maanden van dit jaar. De cijfers zijn bovendien nog steeds te hoog."

Samenwerken en melden

"Overlast en criminaliteit aanpakken kunnen we niet alleen", zegt de burgemeester. "Dat doen we samen met de politie en de handhavers. Maar ook met onze inwoners. Veel inwoners werken in buurtpreventieprojecten aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt. Er zijn inmiddels 33 buurtpreventieprojecten verspreid over de hele gemeente. En of je nu wel of niet meedoet in het buurpreventieproject, iedereen kan helpen bij de aanpak. Meld het als je een verdachte situatie ziet. En doe aangifte als je slachtoffer bent van bijvoorbeeld een inbraak of een ander delict. Een onverminderde inzet om Tiel veiliger te maken is en blijft nodig."

Meer berichten