In twaalf weken leren statushouders hun weg vinden naar stage, vrijwilligerswerk, ervaringsplaatsen, taalstages en betaald werk.
In twaalf weken leren statushouders hun weg vinden naar stage, vrijwilligerswerk, ervaringsplaatsen, taalstages en betaald werk. (Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk zoekt klassenassistenten

Om vluchtelingen beter voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt, is er een speciale lesmodule binnen de verplichte inburgeringscursus. Voor deze lesmodule ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt) zoeken we in Tiel nog vrijwillige klassenassistenten.

Tiel - In twaalf weken leren statushouders hun weg vinden naar stage, vrijwilligerswerk, ervaringsplaatsen, taalstages en betaald werk. Dit doen we aan de hand van een lesboek, online informatie en praktijk oefeningen. Als klassenassistent ben je ondersteunend aan de docent/trainer, je bent niet verantwoordelijk voor de inhoud van de les.

Vrijwilliger Herma vertelt: ''Men zit vaak heel geconcentreerd te luisteren. Er is duidelijk veel behoefte aan praktische kennis. Ik vind het fijn dat het een afgebakende klus is. Je weet precies hoeveel tijd je er aan kwijt bent en ook dat het na drie maanden weer afloopt.''

In Tiel zijn er lessen ONA op donderdag en vrijdag van 14.30 tot 17.00 uur. We zoeken liefst iemand die beide dagdelen kan, of twee mensen die ieder één middag willen helpen in de klas. De laatste les is op 29 mei. Interesse? Kijk op vluchtelingenwerk.nl/tiel of neem contact op via vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten