Met Tiels muziekcafé droom achterna


Verhagen nodigt iedereen uit om zaterdag 16 maart vanaf 20.00 uur een kijkje te komen nemen.
Verhagen nodigt iedereen uit om zaterdag 16 maart vanaf 20.00 uur een kijkje te komen nemen. (Foto: )

Met Tiels muziekcafé droom achterna

Zaterdag 16 maart opent het nieuwe (live) muziekcafé Sunny Day in Tiel. Een goede reden om in gesprek te gaan met Jan Verhagen de man achter dit café. Jan is geen horecaman maar ondernemer en muzikant met boerenverstand en hij heeft een interessant verhaal.

Door Jan Woldberg

Tiel - Verhagen: ''Ik ben eigenlijk een techneut altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In de jaren tachtig, toen de drone nog niet was uitgevonden, heb ik vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een mini helikopter die met 35 mm camera's kon vliegen." Verhagen werd uitgenodigd in de show van Ivo Niehe en sleepte de innovatieve prijs van het jaar in de wacht. Dit idee wekte de aandacht van de filmindustrie waar filmen op hoogte nog in de kinderschoenen stond.

Hollywood

Na diverse landelijke producties zoals Flodder werd Verhagen in Hollywood bij alle grote filmmaatschappijen uitgenodigd en startte daar zijn bedrijf. In diverse films en commercials werden zijn drones gebruikt als eerste in de film North & South. Verhagen: "Ik was daar drie weken en waande mij een filmster." Het succes van deze film was de opmaat naar een professioneler wordende organisatie. Verhagen ontwikkelde voor justitie een drone in de strijd tegen de oprukkende criminaliteit.

"Na 14 jaar in de Franse Bourgogne te hebben gewoond, waar ik de drone ontwikkeling deed, kreeg ik heimwee naar Nederland. Frankrijk is mooi maar ik ben een sociaal dier en ouwehoer graag en dat was daar lastig. In Frankrijk ben ik veel met de verdere ontwikkeling bezig geweest van de drones en daarnaast heb ik achter de piano heel veel nummers geschreven."

Try out café

Terug in Nederland wilde Jan het over een andere boeg gooien en besloot van café Amstelhoek in Tiel een muziekcafé te maken. Dit café moet de kers op de taart worden in zijn turbulente leven. Verhagen heeft de zaak grondig aangepakt en nu zijn er een bruine kroeg en daarnaast een sfeervolle concertzaal met licht en geluidsapparatuur. Verhagen: ''Ik heb het café Sunny Day genoemd maar had het ook try out café kunnen noemen.''

Uniek concept

Verhagen introduceert een uniek concept in Tiel. Als een band of conferencier wil je optreden, maak dan circa 30/40 mensen enthousiast en je kunt gebruik maken van het intieme concertzaaltje met professioneel geluid . Naast allerlei kunstuitingen is het café zeer geschikt voor feesten. Verhagen: "Ik hoop dat anderen met mij mee gaan genieten van een gezellig muziekcafé."

Verhagen nodigt iedereen uit om zaterdag 16 maart vanaf 20.00 uur een kijkje te komen nemen. Er zijn hapjes en het eerste drankje is van de zaak. De muzikale omlijsting komt van de Sunny Day House band waar ook Jan Verhagen in mee speelt. Deze band heeft een breed repertoire van Rock tot Hazes.

eetcafe-sunnyday.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden