De natuurfeestdagen in de Culemborgse grienden voor de basisscholen was weer een succes.
De natuurfeestdagen in de Culemborgse grienden voor de basisscholen was weer een succes. (Foto: Theo van Dam)

Leerlingen leren veel op natuurfeestdag NME

Op dinsdag 5 en donderdag 7 maart zijn er weer ongeveer 230 groep 8-leerlingen van de Culemborgse basisscholen hard aan de slag geweest in het griendcomplex 'Vretstrooi' aan de Zeedijk. Eens per jaar organiseert het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie deze Natuurfeestdagen als alternatief voor de Boomfeestdag. Dit in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Natuur- en Vogelwacht en de gemeente Culemborg. Wethouder Joost Reus assisteerde op donderdagmorgen de hardwerkende leerlingen in het griendcomplex.

Culemborg - Onder redelijke weersomstandigheden waren de leerlingen fanatiek aan het werk met takkenschaar en boomzaag. De gesnoeide takken brachten ze naar een verzamelplek, waar medewerkers van Staatsbosbeheer lieten zien hoe het griendhout verzameld en opgebost wordt. Als welkome onderbreking mochten alle kinderen met behulp van een zelf geschilde tak een broodje bakken boven een vuurtje en kregen ze warme chocomel aangeboden.

Een van de leerlingen mocht zelfs een pak aantrekken om te kijken hoe zo’n pak zit als men door de sloot loopt. Of men dan daadwerkelijk droog blijft. Dit onder toezicht van de leerlingen die de durfal bewonderde. Na afloop werd er een klassenfoto gemaakt en konden de leerlingen met veel kennis weer naar school terug. Nu afwachten welke groep het beste de natuur beoordeeld heeft, want voor hen is er een wisselbeker.

Meer berichten