Blijdschap bij Tiel'72
Blijdschap bij Tiel'72 (Foto: Hanny de Rooij/Tiel'72)

Tiel'72 pakt koppositie na winst in kampioenskraker

Er stonden 2 krakers op het programma voor de selectie van Tiel'72. Zowel het eerste als het tweede speelden tegen Vriendenschaar (B), de directe concurrent in de titelstrijd. Waar het bij het tweede verre van spannend was, de ploeg verloor met 15-8, was het bij het eerste een echte kampioenskraker.

Tiel - In een wedstrijd waarin beide teams veel druk gaven, zoals vooraf ook werd voorspeld, was het Tiel dat beter begon. In de heenwedstrijd in Tiel duurde het twaalf minuten voordat het eerste doelpunt viel, maar in Bodegraven ging dit gelukkig voor Tiel'72 een stuk sneller. Door twee doelpunten van Damian Vos was het ijs direct gebroken. Silvia de Haas rondde daarna nog een mooie doorloopbal af, waardoor een 3-0 voorsprong voor Tiel'72 op het scorebord kwam.

Deze achterstand van drie punten kwam Vriendenschaar niet meer te boven. In een bomvolle sporthal was gelukkig wel een spannende wedstrijd te zien. Er werd veel strijd geleverd in een wedstrijd die kwalitatief lang niet altijd goed was. Vriendenschaar wist, na de 6-9 ruststand, nog twee keer terug te komen tot een punt verschil.

Het was Tiel'72 dat op de juiste momenten de korf wist te vinden. Met een eindstand van 11-14 werd de kraker afgefloten. Na ook verlies van Fortissimo en Luno, is het nu ACKC dat weer de derde plaats inneemt op de ranglijst. Dit betekent dat als Tiel nog twee punten weet te behalen, promotie zeker gesteld is.

De overwinning is met de gehele selectie uitbundig gevierd, maar het vizier gaat snel weer uit naar zaterdag. Dan staat namelijk de wedstrijd tegen HKC Utrecht uit op het programma. Een tegenstander die verrassend met 25-13 won van LUNO. Dus ook voor deze finale zal weer volop scherpte nodig zijn!

Meer berichten