Te kleine Daltonschool sluit na zomervakantie

Het bestuur van de Daltonschool in Culemborg heeft het besluit genomen om de Daltonschool in Culemborg per 1 augustus 2019 te sluiten. De school is al jaren te klein en is daarom enkele jaren geleden een nevenvestiging geworden van De Kaardebol. Het bestuur van de school, OPO-R, probeert al jaren om het tij te keren, maar het perspectief dat de school nog kan groeien is er niet.

Culemborg - De Daltonschool in de wijk Achter de Poort heeft op dit moment 71 leerlingen. Aan het einde van het schooljaar gaan er 10 leerlingen naar het voortgezet onderwijs en blijven er 61 leerlingen over. De school verliest de functie van nevenvestiging per 1 augustus 2019 omdat de gemiddelde schoolgrootte
van de basisscholen van OPO-R teveel is afgenomen. Dit betekent dat de school geen bekostiging meer krijgt van de overheid.
Bestuur, medewerkers van de school en de gemeente Culemborg betreuren het dat de school wordt gesloten, maar het besluit bleek uiteindelijk onvermijdelijk. De ouders van de school zijn op 7 maart, tijdens een ouderavond, ingelicht door het bestuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden