Verkiezingsfestival bij ROC Rivor

Op woensdag 20 maart is het weer zover: Nederland mag naar de stembus voor de verkiezingen Provinciale Staten & Waterschappen. Om dit onderwerp meer tot leven te brengen bij onze studenten (de jonge kiesgerechtigden), organiseert ROC Rivor in samenwerking met de provincie Gelderland en ProDemos het Verkiezingsfestival. Tijdens dit festival op 20 maart zijn er tal van activiteiten zoals een quiz, politieke bingo en debatten, maar ook muziek en informatiestands. Op deze manier wil ROC Rivor de jongeren stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht.

Tiel - In de weken voorafgaand aan de verkiezingen zijn de studenten op school al bezig met het onderwerp. Zo stond er in februari De Gelderland Experience op het schoolplein: een escaperoom waarbij studenten de wereld van de ondergang moesten redden door politieke kwesties op te lossen. Ook wordt er tijdens de lessen de nodige aandacht aan de verkiezingen besteedt. Zo zijn er o.a. felle debatten en discussies om onze jongeren te prikkelen kritisch te durven denken, onderzoeken ze hoe ons politieke systeem werkt en de invloed die hun stem heeft.

Stemlocatie

De hoofdlocatie van ROC Rivor aan de Bachstraat in Tiel is ook dit jaar weer stemlocatie. Tussen 7.30 uur en 21.00 uur kun je met je stempas en identiteitsbewijs je stem uitbrengen.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden