Initiatiefnemers en Daniël Jumelet (in het midden) in gesprek met de statenfractie CU van Gelderland over de ontwikkeling van het plan “Ronde Haven”.
Initiatiefnemers en Daniël Jumelet (in het midden) in gesprek met de statenfractie CU van Gelderland over de ontwikkeling van het plan “Ronde Haven”. (Foto: Theo van Dam)

Statenfractie CU schaart zich achter initiatief Ronde Haven

Felle wind en striemende regen vormden een passend decor bij het bezoek van de provinciale ChristenUniefractie aan de Ronde Haven in Culemborg. De fractie werd enthousiast verwelkomd door de lokale CU-fractie en vertegenwoordigers van Culemborg800, initiatiefnemers van het plan Ronde Haven.

CULEMBORG - Dirk Vreugdenhil, statenlid en lijsttrekker voor de Provincie: “Mooi te zien dat het cultureel erfgoed wordt omarmd door dit platform, dat voor en door inwoners is opgezet. Ons cultureel erfgoed is een belangrijke verbindende factor, waar wij ons vanuit de provincie hard voor maken.”

Gert Mostert, Culemborgs kandidaat-statenlid: “We zijn heel blij met de steun vanuit de provincie. Dit is iets waar we als Culemborgers trots op zijn en wat we met elkaar delen, wat onze afkomst ook is.”

Daniël Jumelet, CU-fractievoorzitter in Culemborg: “Culemborg800 maakt dit nu heel tastbaar, dat is fantastisch!” Hij gaf ook een uitvoerige pleidooi aan de statenleden dit mooie initiatief te steunen.

Mede door het slechte weer werd het een korte bijeenkomst, waarbij de initiatiefnemers ook hun woordje mochten zeggen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden