De bomen worden geplant.
De bomen worden geplant. (Foto: Jan Bouwhuis)

Vijftigste Boomfeestdag in Tiel

Op woensdag 13 maart is het Nationale Boomfeestdag. Leerlingen uit groep 6 van de Prins Mauritsschool planten op deze dag ruim 50 bomen langs het Ontariopad in de Tielse wijk Passewaaij. Het gaat om het deel van het pad tussen winkelcentrum Passewaaij en het station. Wethouder Frank Groen helpt de kinderen bij het planten van de eerste boom. Medewerkers van Avri begeleiden de kinderen bij het planten van de andere bomen.

Tiel - Het doel van de Nationale Boomfeestdag is om kinderen inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. De gemeente Tiel doet hier al vanaf 1969 aan mee. Dit jaar is het thema 'Ieder kind een boom'. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag voor de gemeente Tiel als onderdeel van het beheer van de openbare ruimte.

Welke boomsoort?

De direct aanwonenden van het Ontariopad mochten uit een aantal boomsoorten kiezen welke bomen er langs het pad komen te staan. De keuze is gevallen op de Zweedse Lijsterbes. De nieuwe bomen vervangen de bomen die in de loop van de tijd door ziekte zijn uitgevallen.

Meer berichten