Avond4daagse in Tiel nu nog groter

De gehele organisatie van de avondvierdaagse ligt nu bij Astylos. Alle partijen waren zo tevreden over vorig jaar, dat ons gevraagd werd om alles op te pakken. Andre van Alphen en Irene Dijksman zijn de coördinatoren van de vierdaagse Tiel bij wandelvereniging Astylos.

Tiel - Afgelopen jaar was het een groot succes, toen liepen er zes scholen mee met ruim 350 kinderen. Deze scholen lopen in 2019 weer mee. Samen met de wandelbond KWBN zouden wij het leuk vinden als er meer scholen zich aan zouden sluiten bij de avondvierdaagse. Kinderen in de Betuwe moeten meer bewegen, de scholen hebben daar een belangrijke taak in. Samen met de Wandelbond en de scholen zorgen we voor veel wandelplezier voor jong en oud. Maar je kunt ook meelopen zonder school met uw kind als ouder of opa en oma. Ouder en kind wandelen mee tijdens deze avondvierdaagse. Samen lopen zij de halve marathon, maar je mag ook elke avond komen wandelen. De losse lopers zonder school wandelen onder de vlag van Astylos. Het is een mooie wandeltocht van vier of vijf avonden. De avondvierdaagse wordt gehouden in week 21.

Elke school loopt in een groep achter elkaar aan, een lange slinger van wandelende kinderen met hun ouders door Tiel. Elke avond is er een andere route. Sommige scholen hebben vlaggen, of ze lopen allemaal in het zelfde kleur shirt. Voor de school is het ook een mooie reclame, als ze meedoen aan de avond vierdaagse. Heeft u school interesse om mee te doen, laat het ons even weten. De kinderen krijgen een mooie medaille en de vrijdagavond is er een groot feest bij binnen komst. Ze lopen de laatste avond een ere ronde op de atletiekbaan en worden door opa en oma of andere familieleden binnen gehaald. De Kinderen lopen de halve marathon in deze avondvierdaagse. Maar je kan ook de Marathon wandelen dat is nieuw in 2019, maar deze loopt u zelf met een route kaart.

De marathon wandelen tijdens de avondvierdaagse is een mooie voorbereiding voor de vierdaagse in Nijmegen of andere grote tochten. Inschrijfgeld is laag 4.50 euro voor kind en 3.00 euro voor volwassenen die mee wandelt met een kind. De avondvierdaagse marathon betalen de wandelaars allemaal 4.50 euro. Je kan dan ook elke avond wandelen 10 km. 20 mei is de aanvang en 24 mei is de laatste wandeling. Wilt u meedoen? Stuur een mail naar wandelavond4daagse@gmail.com of info@astylos.nl

Meer berichten