Hellasturners door naar halve finale.
Hellasturners door naar halve finale. (Foto: Hellas Tiel)

Hellasturners door naar halve finale

In Hoofddorp werd afgelopen zaterdag de kwartfinales 3e divisie turnen gehouden. In de ochtend wedstrijd kwamen voor Hellas Quinten Hol en Chiel Zaayer uit. Van de 24 deelnemers gingen er maar 6 door naar de halve finale. Quinten behaalde plaats vier met twee vallen anders was de eerste plaats binnen handbereik geweest.

Tiel - Quinten behaalde op het toestel ringen de hoogste score van liefs 19.20 ook op vloer met val behaalde hij plaats drie. Chiel opende ook op de ringen sterk met een 18.50 en vloer behaalde hij plaats vier. Helaas voor Chiel was de brug zijn Achillespees waardoor hij naar 10 plaats zakte. Maar hij kan terug kijken naar een geslaagde wedstrijd.

In wedstrijd 5 was het de beurt aan Sybe van Bijnen. Sybe had door zijn studie de afgelopen maand maar 1 keer getraind en de verwachting waren dan ook niet hoog. Maar Sybe liet zien dat hij in de halve finale thuis hoort en met een 8e plaats ging hij door. Op 13 april strijden deze twee voor een plaats op het nederlandskampioenschap. De beste twaalf mogen daar aan deelnemen.

Meer berichten