Van links naar rechts wethouder Gerdjan Keller, wethouder Daan Russchen en directeur-bestuurder van Basis Buren, Mark van der Pol.
Van links naar rechts wethouder Gerdjan Keller, wethouder Daan Russchen en directeur-bestuurder van Basis Buren, Mark van der Pol. (Foto: )

BasisBuren neemt intrek in gemeentehuis Maurik

Per 1 mei verhuist het kantoor van de Stichting BasisBuren van de huidige locatie in Buren naar het gemeentehuis in Maurik. Zij zullen hun intrek nemen in een gedeelte van het souterrain.

Maurik - BasisBuren verzorgt openbaar, algemeen toegankelijk onderwijs in de gemeente Buren en in Kapel-Avezaath (gemeente Tiel). BasisBuren en de gemeente zijn intensieve samenwerkingspartners op het gebied van onderwijs. Het is ook om deze reden heel prettig dat BasisBuren straks in het gemeentehuis gehuisvest is.

Wethouder Keller: "Met de verhuur aan BasisBuren wordt de leegstand in het gemeentehuis van de ruimte die voorheen aan de politie werd verhuurd, opgelost. En er is nog een voordeel. In de praktijk hebben het schoolbestuur, onderwijsambtenaren en gemeentebestuurders namelijk regelmatig contact met elkaar. De verwachting is dat dit contact nog doelmatiger zal verlopen wanneer partijen in hetzelfde pand, in dit geval het gemeentehuis, gehuisvest zijn."

Mark van der Pol, directeur-bestuurder BasisBuren: "Het is goed dat maatschappelijke partners dicht bij elkaar zitten. Openbaar onderwijs en de gemeente werken veel samen. Daarnaast zit ook STIB (Sterk in de Buurt) in het gemeentehuis en is het de intentie dat er meer instanties rond het kind zich daar huisvesten. Voor BasisBuren is het ook financieel aantrekkelijk; de huurprijs van de ruimtes in het gemeentehuis ligt lager dan waar we nu zitten. Zo kan er weer meer geld naar het onderwijs en de kinderen."

Meer berichten