ROC Rivor student wint schilderfinale van Skills Heroes

ROC Rivor-student Job Budding uit Kesteren heeft de schilderfinale van Skills Heroes gewonnen. Een knappe prestatie van de 18-jarige schilder die de jury wist te overtuigen met zijn precisie, creativiteit en vakmanschap. “Het niveau was dit jaar hoger dan vorig jaar. Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat ik heb gewonnen”, aldus een blije Job.

Tiel - De student van ROC Rivor uit Tiel liet Mike de Lange van het ROC van Twente (tweede) en Veronica Natzijl-van Koot van MBO Amersfoort (derde) achter zich. In totaal streden acht jongeren uit het mbo twee dagen lang om de nationale titel.

Opdrachten

De finalisten werden uitgedaagd om een paneel op verschillende manieren te decoreren: een gedeelte schilderen (deur met kozijnen en een wand met heus carnavalsontwerp), een gedeelte behangen, een vrije opdracht en een zogenoemde blackbox, een verrassingsopdracht waarbij ze onder meer zelf kleurtinten moesten mengen. Budding: ''De opdracht om het woord carnaval plus een masker en het jaartal 2019 te schilderen was het moeilijkst. Je mocht geen millimeter afwijken van het ontwerp.'''Ook zichtbare potloodstrepen waren uit den boze. In het oog sprong de vrije opdracht van Budding: een prachtportret van niemand minder dan Rembrandt van Rijn, in het kader van diens 350ste sterfjaar.

Job volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) waarbij hij 4 dagen in de week werkzaam is bij AJW Schilderwerken in Rhenen.

Meer berichten