Uitreiking cheque met Leontine Heijsen. (Foto: Monique van der Slikke)
Uitreiking cheque met Leontine Heijsen. (Foto: Monique van der Slikke) (Foto: Monique van der Slikke)

Twaalfde Spin for Life met maar liefst honderd fietsen

Maar liefst 125 deelnemers hadden de stoute (fiets)schoenen aangetrokken en waren richting Lienden vertrokken, om daar deel te nemen aan de Spin for Life marathon, georganiseerd door Healthclub Juliën ten behoeve van Villa Joep, een stichting die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker.

Lienden - Daar dit 'slechts' 30 kinderen betreft die dit jaarlijks overkomt en het derhalve niet interessant is voor de farmaceutische industrie, is de stichting puur afhankelijk van sponsor/donatiegelden om onderzoeken naar deze ziekte te kunnen laten uitvoeren.

Twaalfde keer

De Spin for Life, die dit jaar alweer voor de twaalfde maal gehouden werd en niet alleen bij Juliën, maar ook bij vele andere centra over het land verdeeld die vallen onder de vereniging voor exclusieve sportcentra (www.ves.nl), is hier een sprekend voorbeeld van.

Vier miljoen

Zij hebben in deze 12 jaar tijd ook al bijna vier miljoen euro bijeen gebracht, waardoor al veel onderzoek verricht is kunnen worden.

Honderd fietsen

De deelnemers bij Juliën kwamen in een grote feesttent terecht waar maar liefst 100 fietsen stonden opgesteld. Men kon kiezen uit een uurtje meedoen, maar kon ook meerdere uren meefietsen, dit tot wel 6 uur achtereen.

Fruit

Natuurlijk werd er voor de inwendige mens gezorgd en was het fruit door FruitNL gesponsord en de pasta maaltijd voor alle deelnemers door Brasserie Beerie.

Sfeer

De sfeer was geweldig, samen werd er gezweet voor het goede doel, waarbij de eensgezindheid en de betrokkenheid prachtig was om te zien.

Cheque

Leontine Heijsen, de oprichtster van Villa Joep en tevens moeder van de in 2003 overleden Joep, nam de cheque met 11.000 euro in ontvangst.

Het bedrag zal nog oplopen, daar ook nog andere events in de agenda van maart genoteerd zijn, welke in het teken van Villa Joep staan, onder andere de Judo-Clinic op woensdag 20 maart en The Walk with the Dog op zaterdag 30 maart.

Meer info betreffende de Villa Joep evenementen bij Healthclub Juliën, vind je op www.healthclubjulien.nl

Meer berichten