De toneelgroep van CAJ gaf een hilarische voorstelling over de "Goede gokker".
De toneelgroep van CAJ gaf een hilarische voorstelling over de "Goede gokker". (Foto: Theo van Dam)

"De goede gokker" brengt hilarische momenten

In de zaal van proeftuin “De Ontmoeting” bracht de toneelgroep van CAJ (Culemborgse Agrarische Jongeren) het blijspel 'De "goede" gokker' geschreven door J. Hemmink-Kamp.

CULEMBORG – Het stuk ging over Kasper de Wit die goed leefde en waarvan de geruchten gaan, dat hij geld heeft verdient met het gokken en men denkt dat hij dat doet in zijn paarden. Die paarden zijn hem alles, terwijl hij zijn vrouw niet de nodige aandacht krijgt. Hierdoor ontstaan diverse hilarische momenten, welke de aanwezigen tot genieten bracht van het stuk. Als Kasper alles verspeeld heeft, eindigt het stuk toch in een happy end.

De rolverdeling was als volgt: Kasper de Wit (man des huizes) Adrie Ett; Klara de Wit(vrouw van Kasper) Frida Veenker; Diana (nichtje van Kasper) Marleen Disco’ Frederik (huisknecht) Wim de Bruijne; Bets (vrouw van Frederik, huishoudster) Astrid Huijgen; Merie (dienstmeisje) Jaimy de Bruijne; Johan (stalknecht) Peter van den Bosch; Emiel de Bontée (vriend des huizes) Andres van Antwerpen; Janssen (huwelijkskandidaat) Huibert Boon; Jansen (veearts) Jan van Leeuwen; regie Maria Amsen, terwijl de soufleuses waren Cora Wammes en Jacqueline van Sterkenburg.

Meer berichten