Er werden veel broodjes op het KWC verkocht voor Haïti te helpen.
Er werden veel broodjes op het KWC verkocht voor Haïti te helpen. (Foto: Theo van Dam)

Broodjes gingen van tafel voor Haïti

Iedere vrijdag zie je Vena Nieuwelink de lekkerste voedingswaren koken in de winkel van Plus Giel Smits. Maandag tijdens de pauze in het KWC was Vena te vinden in de kantine van het KWC. Zij had speciale broodjes klaargemaakt voor de leerlingen, die ze konden kopen. De opbrengst van deze actie kwam helemaal ten goede voor Haïti, die dit goed kan gebruiken.

CULEMBORG – Vena vertelde het volgende over deze actie: “Om te beginnen we ( stichting Passie voor Haïti) zijn erg dankbaar dat we deze actie mogen doen bij het KWC. Met o.a het huis van mijn moeder (de oma van Cristian Nieuwelink in V1A) was vernietig door de natuurramp orkaan Matthew op 3 oktober 2016 in het Zuiden van Haïti. Deze ging daar over toen dat net gebeurde.

De situatie daar is niet veranderd voor de mensen daar, helaas zij hebben nog slechter. Want vele mensen hebben geen huis om te wonen. Sinds die die tijd woont mij moeder in een hutje met een woonkamertje en een slaapkamer. Als het regent dan krijgt mijn moeder 4 gezinnen of soms meer met kinderen bij haar om te komen schuilen niet voor een paar dagen, maar drie tot vier weken soms tot de tropische storm weg is. Want deze mensen hebben een soort tent alleen voor de zon.

De gemeente Ichthus heeft een maand collecte voor onze Stichting gehouden afgelopen oktober 700 euro ongeveer, en daarmee zijn wij een start gemaakt om iets steviger op te zetten. Daarmee zijn wij ook erg dankbaar. De regen seizoenen zijn van 30 juni tot 30 november, dan kan mijn moeder meer gezinnen ontvangen. Met grote dank aan Ichthus gemeente in Culemborg, familie van mijn man en wat donateurs, is de fundering nu klaar. De fundering is nu klaar, maar het huis nog niet. Vandaar deze actie op het KWC om weer een stapje te kunnen zetten. Want elke stap is een stap.

We zijn Dankbaar dat PLUS Giel Smits in Culemborg deze actie heeft gefaciliteerd. Wij hebben de broodjes met heel veel liefde gemaakt en we hopen zoals de leerlingen en de docenten enthousiast worden om van ze te gaan genieten, en dat we de opbrengst geheel naar Haïti kunnen sturen voor het huis”. Vena was dan ook dankbaar, zoals ze zegt, dat het KWC daarvoor ruimte afstond om dit goede doel te kunnen volbrengen.

Meer berichten