Feestje bij Tiel'72 1
Feestje bij Tiel'72 1 (Foto: Kees van Koeveringe/Tiel'72)

Tiel'72 pakt promotie naar de felbegeerde tweede klasse

De selectie van Tiel’72 speelde afgelopen zaterdag hun wedstrijden tegen de selectie van De Vinken. Het tweede team pakte een hele overtuigende winst op De Vinken 2 (27-14). Een goede voorbode voor het eerste team waarvan iedereen had zin om een mooie wedstrijd neer te zetten in de goedbezochte Westroyenhal.

Tiel - De openingstreffer was voor Tiel, een fraaie omdraaibal van Pascal van der Lans. Daarna bleef het aan de kant van de oranjehemden even stil en kwamen ze op een achterstand van vier doelpunten. (1-5) Toch kon Tiel weer dichterbij komen door scores van Damian Vos (twee keer) en Stanly Kool. (4-5) Tot aan de rust bleven de oranjehemden achter de feiten aanlopen. Ruststand 8-10.

Na rust liet Tiel overtuigend zien waarom ze bovenaan staan. Met goede steun van de T-side wisten ze snel de achterstand om te buigen en komen ze op een 14-10 voorsprong. Verdedigend waren ze erg sterk en wisten ze de score van De Vinken in de tweede helft te houden op maar twee doelpunten. Hierdoor werd uiteindelijk de eindstand bepaald door Mariska Kocken (19-12).

Een hele goede zaterdag voor Tiel’72 waarin de A1 is gehandhaafd in de eerste klasse, het tweede een super overwinning heeft behaald en het eerste promotie heeft bereikt. Publiek en T-side zijn beloond voor het bezoeken van de hal!

Volgende week voor de selectie twee kampioenswedstrijden op rij tegen ACKC uit Almkerk.

Doelpuntenmakers voor Tiel 1: Pascal van der Lans 7, Damian Vos Jennifer van den Eshof 3, Stanly Kool Mariska Kocken 2, Silvia de Haas en Sierd Hettema

Meer berichten