Als eerbetoon aan zijn 'lady' Roos heeft Teus Verduin (66) de cd For my Lady, Love and Trust opgenomen. (Foto: Jan Woldberg)
Als eerbetoon aan zijn 'lady' Roos heeft Teus Verduin (66) de cd For my Lady, Love and Trust opgenomen. (Foto: Jan Woldberg) (Foto: )

Kroegbaas Teus Verduin brengt met cd ode aan zijn 'lady' Roos

Als eerbetoon aan zijn 'lady' Roos, maar ook 'om iets tastbaars na te laten', heeft Teus Verduin (66) de cd For my Lady, Love and Trust opgenomen met herkenbare luisterliedjes die een blauwdruk vormt van zijn turbulente leven.

Tiel - Eind van dit jaar zet Teus zijn muziekcafé te koop en een goede gelegenheid om met deze markante Tielenaar in gesprek te gaan over verleden en toekomst. Teus: "Ik heb van alles met mijn hart gedaan van leraar, dorpshuis beheerder en eigenaar van een slijterij en oprichter van de politieke partij Krachtig Tiel."

Laatste kunstje

10 jaar geleden startte Teus met Roos muziekcafé Hexagon. Maar dat was niet zijn laatste kunstje. Op de bucketlist ontbrak een eigen cd. Muziek zijn passie en dat begon toen hij als dertienjarige een lp van de Kinks kreeg, en omdat hij de enige met een platenspeler was kwamen zijn vriendjes in huize Verduin plaatjes draaien. Daar bleef het niet bij want al snel bouwde hij een kast rond de platenspeler en dan was je al snel disc jockey. Met een gehuurde bakfiets werden vervolgens zaaltjes en buurthuizen aangedaan. Ook zong Teus in die tijd in bandjes maar dat mocht volgens Teus geen naam hebben. Teus Verduin: "Het echte zingen begon vier jaar geleden tijdens een jamsessie in het Proeflokaal.

Spontaan begonnen

"Daar pakte ik spontaan de microfoon en dat smaakte naar meer.Ik besloot zangles te nemen bij Hildegard Mandos, die mij heel veel heeft geleerd. Omdat mijn stem een groot bereik bleek te hebben kon ik aan de slag met mijn favoriete klassiekers als Summer time en You've got a friend." Alle nummers op de cd hebben voor Teus een speciale betekenis en zijn mijlpalen in zijn leven. Verduin: "Summer time neemt mij mee naar de fantastische vakanties met de kinderen. Verder is We've only just begun van de Carpenters heel speciaal. Deze tekst had ik zelf graag willen schrijven want die beschrijft mijn leven met Roos." De cd is opgenomen in de studio van Rob Orlemans.

Kerst cd

Het lijkt erop dat de ouder wordende muzikanten in Tiel nog een keer met een cd willen 'shinen' en terugkijken op hun leven. Teus heeft de smaak te pakken en overweegt om eind dit jaar met een Kerst-cd te komen met ouderwetse kerstklassiekers. De presentatie van de cd is zaterdag 30 maart om 15.00 uur in Hexagon en naast Teus in concert zal er een verrassende act aanschuiven. Omdat Hexagon tien jaar bestaat worden de eerste 100 cd's gratis uitgedeeld.

Meer berichten