De twee groepen van de Kaardebol die in groep 5 streden om de eerste plaats bij het schoolkorfbal van SGV. Er was voor hen allen een medaille.
De twee groepen van de Kaardebol die in groep 5 streden om de eerste plaats bij het schoolkorfbal van SGV. Er was voor hen allen een medaille. (Foto: Theo van Dam)

De Kaardebol grossiert in prijzen bij schoolkorfbal

Op woensdagmiddag 3 april bonden 25 teams van 7 Culemborgse basisscholen uit de groepen 5 en 6 de strijd met elkaar aan tijdens het dertiende Schoolkorfbaltoernooi dat georganiseerd werd door Korfbalvereniging SVG.

Culemborg - SGV heeft dit jaar voor een nieuwe dynamische opzet gekozen met het zogenaamde “4-korfbal” waardoor er meer teams kunnen meespelen en de wedstrijden voor deelnemers én het publiek veel aantrekkelijker zijn. “4-korfbal” is een officiële speelwijze volgens het KNKV waarbij er 4 kinderen per team op een kleiner veld ( in 1 vak) spelen met twee korfbalpalen in plaats van met 8 kinderen in 2 aparte vakken met elk 1 korfbalpaal. Omdat de spelers steeds volop in beweging zijn om beurtelings de eigen korf te verdedigen en aan te vallen op de korf van de tegenstander om een doelpunt te scoren, zijn de wedstrijden korter: 10 minuten. Hierdoor kunnen meer teams spelen en wordt de strijd om de wisselbeker nóg spannender.
Er werd fanatiek gespeeld en iedereen deed zijn of haar uiterste best om meer doelpunten te scoren dan de tegenpartij.
Er was voor elke deelnemer een ijsje dat gesponsord werd door Plus Giel Smits en dat viel zeer in de smaak.
Na 13 speelrondes werd de balans opgemaakt en werd in de poules van groepen 5 en groepen 6 gespeeld om de mooie SGV bekers. De spanning liep soms hoog op als beide teams (soms van de zelfde school!) aan elkaar gewaagd waren. Er was veel publiek dat de teams flink aangemoedigd heeft.
Na een spannende finalestrijd werd in de poule van groep 5 De Kaardebol “team 3” eerste en bij groepen 6 was de eerste plaats voor de De Kaardebol team B. De felbegeerde wisselbeker gaat naar de school met het beste gemiddelde doelsaldo en dat was dit jaar De Kaardebol. Het doel van het schoolkorfbaltoernooi is om kinderen kennis te laten maken met de korfbalsport. Mede dankzij de onverwacht goede weersomstandigheden was het toernooi in alle opzichten geslaagd te noemen.

Meer berichten