Op zaterdag 13 april is de jaarlijkse finale van de Parel van de Betuwe in Zinder. Op de foto de band DEPOSIT. (Foto: Jasper Geelen)
Op zaterdag 13 april is de jaarlijkse finale van de Parel van de Betuwe in Zinder. Op de foto de band DEPOSIT. (Foto: Jasper Geelen) (Foto: Jasper Geelen )

Drie bands tijdens finale Parel van de Betuwe

Zinder Podium en Stichting Parel van de Betuwe presenteren op zaterdag 13 april de jaarlijkse finale van de Parel van de Betuwe in Zinder.

Tiel - Op het podium staan drie bands: Stranded, Mark Of Chaos en Deposit. Stranded is een hardcore-/crossoverband en bestaat sinds november 2010. Stranded speelt een mix van oude hardcore met invloeden van thrashmetal en rock n roll. Mark Of Chaos is een punk rock band bestaande uit 4 bandleden die al bevriend zijn sinds de basisschool. Deposit is een vierkoppige hardcore-formatie, die in 2015 is opgericht. Op zaterdag 13 april geeft elk van deze bands een optreden van 30 minuten. De speelvolgorde wordt voor aanvang via loting bepaald.

Winnaar parel

Na afloop van de drie optredens wordt de 30e parelwinnaar bekend gemaakt door de jury, welke bestaat uit deskundigen uit verschillende hoeken van de muziekwereld. De winnaar van de juryprijs krijgt, net als de winnaars van de tweede en derde prijs, een geldbedrag. Daarnaast mochten de winnaars van de voorgaande edities een optreden verzorgen op Appelpop, afgelopen editie goed voor zo'n 125.000 bezoekers. De concerten vinden plaats in Zinder op de Rechtbankstraat 1 in Tiel. De zaal gaat open om 20.30 uur en entree bedraagt tien euro.

Meer berichten