Ruben Lodder Overrijssels Kampioen 2019
Ruben Lodder Overrijssels Kampioen 2019 (Foto: Huisfotograaf Weirijders)

Weirijder Ruben Lodder Twents Kampioen

Op zaterdag 13 april werd het Overijssels kampioenschap in Hengelo gereden. De Weirijders waren met acht rijders afgereisd naar het Twentse Hengelo.

Tiel - Het was een gevarieerde dag. Zo zagen we de zon, maar ook de sneeuw. Zagen we vaak een lach en soms ook een traan. Want wat is het toch spannend zo'n grote wedstrijd. Iedereen is gebrand om een finale plek te bemachtigen. Ze gingen de strijd aan met de concurrent of tegen zichzelf. En hoe zuur is het als het dan even tegen zit! De Weirijders kunnen terug kijken op een geslaagde en gezellige dag bij het Twents Ros. Met 8 finaleplaatsen, 5 podiumplaatsen waarvan 1 Kampioen. Ruben Lodder (jongens en meisjes 4-5 jaar) heeft de winter hard getraind. En dat was te merken. Hij begon zijn eerste manche met een valpartij, maar wist na een inhaalrace toch nog als 2e te finishen.

De andere 2 manches won hij met overmacht. In de finale reed hij zichzelf voorbij en viel nogmaals. Wat was het voor hem een verrassing dat de kampioenschapstrui toch nog voor hem was. Hij mag zich Overijssels Kampioen 2019 noemen. Bij de jongens en meisjes van 6 jaar verscheen Naud van Meenen aan de start. Hij wist zich te plaatsen voor de grote finale. In de manches gleed hij al een keer van zijn trapper af. En in de finale liggend op een 2e plek wederom. Super balen! Maar nog knapper dat hij toch als 4e kon finishen. Finn Fleuren startte bij de jongens van 7 jaar. Hij was er op gebrand om een plekje in de halve finale te behalen. Hij kwam net 1 plekje te kort om zich hiervoor te plaatsen. Bij de jongens van 9 jaar verschenen 2 Weirijders aan de start. Noud Briene en Milan Lodder. Noud wist zich te plaatsen voor een kwart finale. Waar hij als 5e finishte. Milan reed sterke manches. Hij reed louter eentjes in de manches, ook de kwart en halve finale sloot hij met winst af. Aan de start van de finale konden we zien dat hij wat gespannen was. Hij had een wat mindere start, wist hij zich naar een 5e plaats te fietsen. Thijs Wiersma en Merijn van Lith gingen de strijd aan bij de jongens van 11 jaar en beiden heren deden mee aan de Promotieklasse jeugd. Naast dat de concurrentie groot is, twijfelen de mannen soms ook wat aan zichzelf. En wat is dat jammer. Thijs viel in de 1e manche van zijn eigenklasse waardoor hij wat vertrouwen verloor.

Hierdoor miste hij de halve finale. Hij wist zich wel te plaatsen voor een plekje in de B-finale bij de promotieklasse jeugd. Hierdoor liet hij zijn concurrentie zien dat hij wel degelijk iets in zijn mars heeft! Merijn moest even in de wedstrijd komen. Met name in de promotieklasse zat het bij Merijn wat tegen. Hij wist zich in zijn eigenklasse te plaatsen voor de halve finale en de finale. Daar kwamen de sterke deelnemers wel erg dicht op elkaar te rijden. Wat zijn zelfvertrouwen weer iets liet groeien, hij finishte als 5e. Bij de meisjes 16 en 17 jaar wist Britt Coenmans een podiumplek te bemachtigen. Ze reed 4 manches en wist zich naar een 3e plaats te fietsen en wist hiermee het brons te pakken. Super gereden allemaal! De Twentse Kampioen gefeliciteerd met de titel! Op zaterdag 20 april 2019 organiseert FC Unitas Assen het Drents Kampioenschap. Wie van de Weirijders neemt er dit keer de Kampioenschapstrui mee naar huis?

Meer berichten