Er wordt gewerkt aan een mooie herinneringsfoto bij Sweet Memories cafe in de Fransche School.
Er wordt gewerkt aan een mooie herinneringsfoto bij Sweet Memories cafe in de Fransche School. (Foto: Theo van Dam)

Sweet memories café met mooie herinneringen

In de theaterzaal van de Fransche School en in het Weeshuismuseum vond dinsdag weer een Sweet Memories Café plaats! Er was opnieuw een bijzonder leuk programma samengesteld waarin ‘Herinneringen’ centraal stonden, zoals “Droom mee naar vroegere tijden, herinner je bijzondere momenten en deel deze met elkaar”.

Culemborg - Shelly Lapré gaf een workshop in de Fransche School over "Vereeuwig je Familieherinneringen". In deze workshop vertelt Shelly kort over batikken en de technieken. Elke deelnemer neemt eigen oude foto(kopie) mee van 13 x 18 cm. Er wordt een persoonlijke omlijsting met rijstpapier gemaakt, waarna door batikken en kleurige schilderingen op die manier een bijzondere familieherinnering weer herbeleven!

De tweede Workshop is “Vernuftige voorwerpen” in het Weeshuis Museum. Ieder voorwerp heeft een ontroerende, verontrustende of opmerkelijke geschiedenis. Ze houden de herinnering aan tijden van oorlog, vrede, liefde en geschiedenis levend.

Tijdens de lunch zong Sarah van Heuven (1999) die de afgelopen jaren in verschillende bandjes gezongen heeft en bovendien won zij The Voice of Culemborg. Ze begeleidt zichzelf vaak op de piano. Het was een mooie onderbreking van het ochtend- en middagprogramma.

Het Sweet Memories Café is een initiatief van Theater De Fransche School en Zorgcentra De Betuwe en wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en lokale zorg- en welzijnsorganisaties. Tevens wordt het programma gesteund door Fonds Sluyterman - van Loo, RCOAK, VSB Fonds en de Provincie Gelderland.

Ook nu weer hebben de deelnemers weer een onvergetelijke dag gehad en mooie dingen gemaakt.

Meer berichten