Er wordt hard gewekt aan de totstandkoming van een laadplein met zonnecollectoren. (Foto: Theo van Dam)
Er wordt hard gewekt aan de totstandkoming van een laadplein met zonnecollectoren. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Na lange voorbereidingen aanleg zonnedaken laadplein gestart

Maandag 15 april is gestart met de aanleg van een laadplein met zonnedaken bij de Marsmanweg. Na lange voorbereidingen gaat het er echt van komen. De werkzaamheden zullen duren van maandag 15 april tot vrijdag 10 mei.

Door Theo van Dam

CULEMBORG - Vrijstad Energie wil op het parkeerterrein aan de Hendrik Marsmanweg (die sinds kort Jan Wolkershof heet) een groot zonnedak met een laadplein eronder voor elektrische auto’s plaatsen. Met de zonnestroom van het dak worden de auto’s opgeladen.

65 huishoudens

Op de constructie geeft plaats voor 784 panelen die samen goed zijn voor 194.393 kWh per jaar. Uitgaande van een gemiddeld jaarverbruik van 3.000 kWh per gezin komt dat neer op een productie voor 65 huishoudens.

Officiële opening

Met Terra Bella zijn afspraken gemaakt over een mooie vervangende groenvoorziening rond de parkeerplaats. Vanaf maandag vonden de echte constructieve werkzaamheden plaats en is het tijdelijk niet mogelijk de parkeerplaats te gebruiken. De officiële opening staat voorlopig gepland voor woensdagmiddag 22 mei.

Je kunt nog meedoen

Vrijstad is heel blij met de breed gedragen steun voor het project. Het benodigde bedrag is binnen en eind vorig jaar heeft het bestuur van Vrijstad Energie groen licht gegeven voor de aanleg van het zonnedak en het laadplein bij de Marsmanweg.

Lening

In het totaal heeft men nu ruim 240.000 euro ontvangen als langlopende lening van de leden en het resterende bedrag (50.000 euro) als kortlopende lening van Coöperatieauto. Dit betekent dat je nog van harte welkom bent om in te schrijven voor een hoger leenbedrag of iemand anders over het project te vertellen.

De inschrijving blijft open tot we het gehele bedrag binnen hebben als langlopende lening.

Meer informatie over het project is te vinden op: www.vrijstadenergie.nl/zonnedak-marsmanweg/

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met een van de projectgroep leden (Amar Sjauw En Wa-Windhorst, Arjen Schamhart, Gerwin Verschuur, Jan de Kock, Sandra de Wolff) of stuur een e-mail naar Arjen@vrijstadenergie.nl.

Meer berichten