De Busjes met Culemborgse senioren rijden over Nederlands mooiste punt de Appeldijk bij Tricht. (Foto: Theo van Dam)
De Busjes met Culemborgse senioren rijden over Nederlands mooiste punt de Appeldijk bij Tricht. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Bloesemtocht Lions weer grandioos met 15 busjes

Ieder jaar slaagt de Lionsclub er weer in een mooie bloesemtocht door de Betuwe te organiseren. Hierbij worden de senioren uit de verzorgingshuizen en die thuis wonen met busjes of personen-auto’s opgehaald en naar het centrale punt aan de Vier Dreven gebracht.

Door Theo van Dam

Culemborg - Daar start de tocht waaraan zeker vijftien busjes van Rode Kruis, Klaartje, Zorgcentrum De Betuwe en taxi Voet aan deelnemen. Verder rijden er ruim dertig luxe auto’s mee, die via de Lange Dreef over Beusichem, Buren, Tricht en Beesd een mooie tocht hielden voor de senioren, die konden genieten van de mooie bloesem. Dit jaar konden de senioren ook op de Appeldijk bij Tricht de eerste appelbloesem aan de bomen zien. Mede doordat de zon niet zo fel was, kon men de bloeiende bomen goed bekijken en genoten de senioren, die daarna werden getrakteerd met koffie en gebak dat gemaakt was door leerlingen van het KWC. Het Rode Kruis zorgde er voor dat senioren in de kantine van Multidesk terecht konden.

Leden van de Lions zorgden als verkeersregelaars dat de stoet veilig door de Betuwe werd geleid. Hiermee bezorgden zij de senioren van Culemborg weer een onvergetelijke avond.

Meer berichten