Het podiumforum met fractieleider tweede kamer voor het CU Gert-Jan Segers is gereed voor een dialoog aan te gaan met de aanwezigen over Bonhoeffer in Culemborg in de kerk.
Het podiumforum met fractieleider tweede kamer voor het CU Gert-Jan Segers is gereed voor een dialoog aan te gaan met de aanwezigen over Bonhoeffer in Culemborg in de kerk. (Foto: Theo van Dam)

Gert-Jan Segers vertelt over Bonhoeffer

Het is alweer 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer geëxecuteerd is in kamp Flossenbürg. Gemeenten en parochies maakten daarom een boekje via de gedichten kennis met de denk- en leefwereld van een christen in barre tijden.

Culemborg - Een inspiratiebron voor kunstenaars: dichters, schilders, theatermensen, musici, tekst schrijvers enz. Met creatieve en inhoudelijke impulsen werd zaterdagmiddag in de Grote of Barbarakerk nagedacht en gepraat over deze materie.

Musica Lirica opende het grote programma, waarna Gert-Jan Segers (fractievoorzitter CU, Tweede Kamer) het woord nam en vertelde over Bonhoeffer.

Vocaal Ensemble Marcantus zong daarna enkele liederen, terwijl Renévan Loenen enkele gedichten voordroeg. Theatermaker Kees van der Zwaard bracht enkele fragmenten uit zijn theatervoorstelling ‘Wie ben ik?’

Het volle programma werd afgesloten met een podiumgesprek over “Keuzes van toen en nu”. Gespreksleider was Jan-Gerd Heetderks (hoofd justitiepastoraat). Verder hadden zitting in het panel Christien Crouwel (secretaris Raad van Kerken); Saskia van Meggelen (preses van de synode Protestantse Kerk); Gert-Jan Segers (fractievoorzitter Christen Unie in Tweede Kamer); Edward van ’t Slot (hoogleraar theologie, voorzitter Bonhoeffer Gezelschap) en Jaap Smit (Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Comité 4 en 5 mei).

Na dit podiumgesprek werd het eerste exemplaar werkboekje aangeboden dat een oplage heeft van 30.000-40.000).

Meer berichten