Door het bestuur van Buren bij Kaarslicht vlnr: Gé, Vincent, Marijke, Jan, Bertie en Lorna, worden voor het laatst de bloemetjes buiten gezet. Bloembakken bij Oranjehof in Buren werden voor de Pasen ingepoot.
Door het bestuur van Buren bij Kaarslicht vlnr: Gé, Vincent, Marijke, Jan, Bertie en Lorna, worden voor het laatst de bloemetjes buiten gezet. Bloembakken bij Oranjehof in Buren werden voor de Pasen ingepoot. (Foto: )

Kaarsen voor 'Buren bij Kaarslicht' blijven gedoofd

Het doek voor Buren bij Kaarslicht is gevallen. Voor de voortzetting van dit geweldige feest ter voorbereiding op de Kerst is door het bestuur definitief besloten er mee te stoppen. Een aantal zaken zijn het gevolg. Er waren geen bestuursleden meer te vinden die de kar wilden trekken. Te weinig vrijwilligers, voor de kaarsjesavond zoals die ook wel genoemd werd, om op de avond zelf mee hand en spandiensten te verlenen.

Door Cees Hoogteyling

Buren – Voorzitter Jan de Morée vertelt het te betreuren dat de twintig jaar niet vol is gemaakt. Met het geld wat nog over was, zijn de buitenbloembakken van het verzorgingshuis Oranjehof gevuld. In de speeltuin wordt een speeltoestel geplaatst, wat een blijvende herinnering zal blijven aan Buren bij Kaarslicht. Volgend jaar, met 625 jaar Buren, komt er een boek uit waarin de periode van wijlen burgemeester R.van Sandick zal worden belicht. Deze initiatiefnemers krijgen een donatie. Voorzitter De Morée: "Om de stroom van bezoekers goed te begeleiden moeten we veel professionele hulp inhuren. Dat geld hebben we niet. We zijn ten onder gegaan aan ons eigen succes. Te weinig parkeerruimte is een groot probleem. We hebben het geprobeerd om dit unieke feest overeind te houden. Het is ons niet gelukt."

Meer berichten