Bronzen Fred Ivens (rechts) met 70+-kampioen Anton Schotanus, zilveren Henk de Wit en WSDV's wereldtopper Jan Groenendijk.
Bronzen Fred Ivens (rechts) met 70+-kampioen Anton Schotanus, zilveren Henk de Wit en WSDV's wereldtopper Jan Groenendijk. (Foto: Jaap Mons)

Twee prijzen voor Fred Ivens

Fred Ivens is op het Nederlands kampioenschap voor veteranen twee keer in de prijzen gevallen. De 75-jarige Ingense dammer eindigde in de categorie 70+ op de derde plaats.

Ingen - Tevens was hij de beste speler van het organiserende WSDV uit Wageningen. Ivens begon dramatisch met twee nederlagen door blunders tegen mindere tegenstanders. Hij toonde echter veerkracht en knokte zich terug. Met een reeks van vijf overwinningen en een remise werkte hij zich nog op tot een gedeelde derde plaats in het totaal-klassement. Door mindere weerstandspunten moest hij echter met de negende plek genoegen nemen. Ivens was in 2015 algeheel Nederlands veteranenkampioen. Hij gaat nu begin september in het Duitse Korbach een gooi doen naar de Europese veteranentitel.

Meer berichten