Fragment van de jubileumfoto die topfotograaf Emanuele Sorcelletti © maakte van medewerkers van de Agnietenhof.
Fragment van de jubileumfoto die topfotograaf Emanuele Sorcelletti © maakte van medewerkers van de Agnietenhof. (Foto: Emanuele Scorcelletti)

Jubilerend Agnietenhof pakt flink uit

Ter ere van het vijftigjarige jubileum van de Agnietenhof pakt het theater komend seizoen flink uit met extra voorstellingen, een eigen theaterproductie en publieksacties. Naast bekende artiesten en gezelschappen zijn er veel verrassende nieuwkomers en regionale talenten te zien.

Door Corien Remijn

Tiel - Het nieuwe theaterseizoen loopt van september 2019 tot eind mei 2020 en omvat meer voorstellingen dan ooit: ruim 200, waaronder 24 voor de jeugd. De Agnietenhof viert zijn 50-jarig jubileum onder meer met een eerste eigen theaterproductie, de grote familiemusical De Nacht van Flipje. Geschreven door de landelijk bekende scenarist Dick van den Heuvel. Theaterdirecteur en programmeur Ruud van Zuilen: "Het is een humoristische, eigentijdse voorstelling voor alle leeftijden. Het verhaal speelt zich af in de Betuwe maar de thema's die aan de orde komen zijn universeel." Naast professionele acteurs zoals Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Theun Plantinga zullen tientallen amateurspelers uit de regio een rol spelen in de productie, die in december op de planken komt. Ander regionaal talent is te zien in de nieuwe voorstellingen van De Kleine Komedie Rivierenland en het Betuwe Toneel. Ook de Tielse coverband Metiellica & Harmony laat van zich horen. Speciaal voor senioren zijn er twee Culturele Seniorendagen, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis. Van Zuilen: "Natuurlijk staan er ook veel bekenden zoals Najib Amhali, Introdans en Tineke Schouten op het programma, maar ik raad mensen graag aan om ook eens naar artiesten te gaan die hier minder bekend zijn. Mijn persoonlijke tips? De solovoorstelling 'Missie' van de Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke. Dat is één van de vier Vlaamse jubileumparels. En natuurlijk onze eerste eigen musical! Bekender, maar ook zeker aan te raden zijn het cabaret van Kommil Foo, het muziektrio van Eric Vloeimans en het circustheater van the 7 Fingers."

50 jaar Agnietenhof

In september 1969 werd de voorganger van het huidige theater, Cultureel Streekcentrum Agnietenhof geopend. Sinds het aanbod is uitgebreid met een filmhuis, is de officiële naam Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Het theater is tegenwoordig onderdeel van Cultuurbedrijf Tiel, waar ook cultureel centrum Zinder onder valt. De service aan bezoekers is inmiddels uitgebreid met aantrekkelijke theaterdiners, portemonneeloze pauzes en ludieke publieksacties via Social Media. Dankzij twee grote verbouwingen en de installatie van zonnepanelen is ook het gebouw weer helemaal bij de tijd. Enkele veranderingen die komend seizoen worden ingevoerd zijn de verplaatsing van de zondagochtendconcerten van de Caeciliakapel naar Zinder en een naamsverandering voor de grote zaal van de Agnietenhof, die Rabozaal gaat heten. De huidige Rabozaal gaat weer door het leven als Kleine Zaal. De reguliere kaartverkoop start 21 mei, zie www.agnietenhof.nl.

Meer berichten