Enige Culemborgse kandidaat voor EU start flyeractie op Koopmansgildeplein te Culemborg.
Enige Culemborgse kandidaat voor EU start flyeractie op Koopmansgildeplein te Culemborg. (Foto: Theo van Dam)

Flyeractie enige Culemborgse kandidaat EU

Op zaterdag 11 mei trapte de Betuwse kandidaat voor het Europees Parlement voor D66, de Culemborgse Rita Braam-van Valkengoed haar campagne af in haar eigen winkelcentrum Parijsch in Culemborg.

Culemborg - Ze wilde daarmee laten zien hoe dichtbij Europa voor inwoners van de Betuwe en Culemborg kan zijn. Haar komst in het winkelcentrum leverde veel verrassende gesprekken op, zo waren er mensen heel verbaasd, en soms ook trots. Eén mevrouw belde haar dochter om te melden dat ze net een kandidaat voor het Europees Parlement had gesproken en haar dochter vroeg onmiddellijk een kaartje en flyer. Een andere dochter op basisschoolleeftijd vroeg de oren van het hoofd, ze wilde later politica worden vertelde ze.

De kandidaat voert campagne voor vrijheid van wonen, werken, reizen en studeren in Europa, investeren in een schone toekomst en een regio's beter verbinden voor een sociaal Europa en staat daarmee op lijst 1, plek 13 voor D66.

Op woensdagavond 15 mei is ze om 19.00 uur in de Gelderlandfabriek met Petra Stienen, Eerste Kamerlid van D66 en zaterdag 18 mei neemt ze deel aan de EU-dialoog om 16.00 uur in de Oud-Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt. Nadere informatie staat op www.ritabraam.eu.

Meer berichten