Roland Leeuw heeft zijn hoveniersbedrijf The Green Lion zelfstandig opgebouwd. (Foto: H. Zomerdijk)
Roland Leeuw heeft zijn hoveniersbedrijf The Green Lion zelfstandig opgebouwd. (Foto: H. Zomerdijk) (Foto: H. Zomerdijk)

Hoveniersbedrijf The Green Lion bestaat 12,5 jaar

Op 21-jarige leeftijd heeft Roland Leeuw 15 november 2006 zijn hoveniersbedrijf The Green Lion te IJzendoorn opgericht.
Vandaag bestaat zijn bedrijf dus 12,5 jaar. Dit is een bijzonder mooie mijlpaal.

IJzerdoorn - Roland Leeuw heeft dit alles alleen en zelfstandig opgebouwd. Vanaf dat hij kon lopen is ie altijd in de weer geweest; op 4-jarige leeftijd wilde hij wel het hele nieuwe huis bouwen, nadat hij de eerste steen heeft mogen leggen van zijn ouderlijk huis. Met zijn ene opa mocht hij in schoolvakanties mee 'de wijk in', aardappels en fruit verkopen langs de deur. En als 14-jarige bouwde hij al met hulp van zijn andere opa een tuinhuis/ schuurtje. Beide opa's vonden hem toen al een 'volwaardige knecht'.

Helicon

Op de Helicon te Kesteren is zijn liefde voor tuinieren gegroeid en dan met name ook door als stagiair en vervolgens als jarenlange zaterdaghulp te werken bij de Lingehof te Ochten. Daar heeft hij het vak onder de knie gekregen en is zijn liefde voor het ontwerpen, aanleggen van tuinen alleen maar verder gegroeid.

Landmeetkundige

Nadat hij zijn MBO-opleiding infratechniek met diploma heeft afgerond is hij werkzaam geweest als landmeetkundige. Hier haalde hij niet genoeg voldoening uit en het ondernemers bloed borrelde al geruime tijd in zijn hoofd en toen heeft ie de schep en spa ter hand genomen, naar de KVK gestapt en is voor zichzelf begonnen.

Mond-op-mondreclame

Hij heeft hard kunnen sparen voor auto en beginnend materiaal, hij woonde toen ook nog thuis bij pa en moe en daardoor ook in de gelegenheid om dit te doen, mocht het niet goed van de grond komen, letterlijk en figuurlijk, dan had is altijd nog een bed om te slapen, een onderkomen en eten op zijn bord.

Zijn eerste klanten waren familie en vrienden. Door mond-op-mondreclame breidde zijn klantenkring voorspoedig uit.

In de loop der jaren heeft hij steeds beter materiaal aan kunnen schaffen en daardoor kan hij op deze manier ergonomisch en verantwoord werken.

Getrouwd

Ondertussen is hij ook zeven jaar getrouwd, heeft een dochter en heeft toen, in die onzekere financiële tijd, de juiste stap kunnen maken. Hij doet zijn werk met veel liefde en hoopt dit nog vele jaren te mogen blijven doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten