Sew Soekhlal uit Suriname en de 90-jarige Jon Hagen (uiterst rechts) met zijn vrouwe en zijn broer Rien die geboren is in Suriname.
Sew Soekhlal uit Suriname en de 90-jarige Jon Hagen (uiterst rechts) met zijn vrouwe en zijn broer Rien die geboren is in Suriname. (Foto: )

Bijzonder bezoek voor hulpcontainer naar Suriname

Zaterdag 11 mei werd weer een container geladen met hulpgoederen voor Suriname. De stichting Vrienden van Suriname wist weer veel hulpgoederen te verzamelen. De opkomst van vrijwilligers was gelukkig ook groot. De ochtend was al bijzonder door de aanwezigheid van de contactpersoon uit Suriname, bovendien kwam er onverwacht bezoek.

Tiel - Sew Soekhal was op bezoek in Nederland. Hij is de contactpersoon in Suriname voor de stichting Vrienden van. Hij ziet er eigenhandig op toe dat de container ingeklaard wordt zodra deze Suriname bereikt en dat de inhoud ervan uiteindelijk op de juiste plaats terecht komt.

Projecten

De Stichting steunt verschillende projecten zoals verzorgingshuizen en scholen. In Suriname heerst namelijk veel armoede en men kan de hulpgoederen goed gebruiken. In één van vorige containers stuurden zij een grote zending leermiddelen naar de Penny en Jon school in Wanica. Dit nieuws werd via hun website opgemerkt door niemand minder dan Jon Hagen, die samen met zijn zus Penny de naamgever van deze school is. Afgelopen zaterdag kwam de inmiddels 90-jarige Jon Hagen op bezoek in Tiel. Net als Soekhlal kon hij met eigen ogen aanschouwen wat er de container in gaat. Hagen was erg onder de indruk van de vele activiteiten en vele vrijwilligers van de Stichting vrienden van Suriname.

Penny en Jon

Het gezin Hagen woonde in Suriname. "De school is gesticht in 1945", vertelt Jon, "ik had nooit verwacht dat deze school nog steeds zo zou heten, het is een grote verrassing. Mijn zus Penny is helaas al lang overleden, vandaag ben ik hier met mijn broer omdat wij graag een levensteken aan de school willen geven, met een nuttig geschenk. Mijn broer is geboren in Suriname. Zouden ze daar nog weten wat de oorsprong van de naam van de school is?" De zending voor de school in Wanica kon natuurlijk met de Tielse container mee.

Leermiddelen

Hagen woont sinds 1949 in Amsterdam. Hij verliet Suriname in 1945 en woonde daarna een paar jaar in Nederlands Indië. Omdat zijn vader de school in Wanica oprichtte vlak voor zij Suriname verlieten werd voorgesteld de school naar vader te noemen. Vader wilde dat niet en stelde voor de naam van de kinderen te gebruiken. Jon en zijn broer stuurden afgelopen zaterdag een paar dozen met leermiddelen, schoolmaterialen en jeugdliteratuur mee voor 'hun' school.

Meer berichten