Afgelopen week is de vierde roman van Volkert Greveling verschenen.
Afgelopen week is de vierde roman van Volkert Greveling verschenen.

Vierde roman van Greveling: Gevaar in de Lage Landen

Afgelopen week is de vierde roman van Volkert Greveling verschenen. Na De Shelby Boys, Operatie Tarnung en Geboren Rangers speelt dit verhaal zich deels af in Nederland.

Tiel - De Tielse Brandweervrijwilliger heeft inmiddels een kleine schare van volgers aan zich weten te binden die hals reikend uitkeken naar zijn nieuwe boek. Met Operatie Tarnung gooide Volkert in 2017 hoge ogen door de Stimuleringsprijs van dat jaar binnen te slepen. Zijn verhalen, die altijd gelieerd zijn aan de U.S. Rangers, nemen de lezer mee op een reis terug in de tijd. Zijn nieuwe boek Gevaar in de Lage Landen is een avontuur dat zich afspeelt in Zeeuws-Vlaanderen rondom de plaatsen Breskens, Oostburg, Sluis en Groede.

Luitenant Bryan Kimball, net terug in de States na een campagne in Noord Afrika en Italië, wordt instructeur bij een nieuw te formeren Ranger Bataljon. Zijn exceptioneel goede resultaten zorgen ervoor dat hij gevraagd wordt deel uit te gaan maken van een oefenstaf in Schotland. Dit vanwege de op handen zijnde invasie van bezet Europa. Tezamen met zijn goede vriend en collega instructeur David Jensen reist hij af naar Liverpool. Een reis die hem de andere kant van de oorlog laat zien. Ver weg van zijn familie en vriendin moet hij zien te overleven in een wereld die niet de zijne is en die het uiterste vraagt van de jonge Ranger officier.

Een verhaal over vriendschap, eer en vaderlandsliefde dat je mee terug neemt naar het meest roerige stukje geschiedenis van de 20e eeuw.

Meer berichten