Bijna terug naar de bus en een ontspannen sfeer.
Bijna terug naar de bus en een ontspannen sfeer. (Foto: )

'A once in a live-time, dit vergeet ik nooit'

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima brachten woensdag 29 mei een bezoek aan onze streek. Het thema van het bezoek was onder andere vakonderwijs, logistiek, jeugd en duurzaamheid. Transportbedrijf Vonk en Co op het Tielse industrieterrein Medel blijkt een combinatie van dit alles te omvatten. Het was een bijzondere dag.

Door Marjon de Lange

Tiel - "Het is een once in a lifetime" vertelt Wesley van Malsen, medewerker van Vonk, "de koning stond naast mij en stelde gewoon allerlei vragen over de heftruck en mijn werk. Hij was speciaal geinteresseerd in de klemheftruck en hoe dat werkt. Ik kon het allemaal uitleggen." Hij glimt van trots en niet ten onrechte want hij was eerder al derde geworden bij de Euregionale Logistiekwedstrijden.

Programma

Het koninklijk paar en hun gevolg maakten een toer langs diverse hoogtepunten in de Betuwe. Om ongeveer 11.30 uur arriveerde het gezelschap op Medel. Al vroeg hadden zich hier toeschouwers voor de hekken van de firma Vonk verzameld. Wegen waren afgezet, politie en bewaking was zeer actief. Zij werden welkom geheten door de familie Vonk samen met Burgemeester Beenakker en enkele andere belangrijke vertegenwoordigers van regionale industrie, logistiek en onderwijs. Het gezelschap kreeg een rondleiding door het warehouse van het bedrijf, deels lopend, deels met een golfkar. Allerlei facetten van transport en logistiek werden belicht, niet alleen van de firma Vonk, maar ook van het hele industrieterrein waar vele verschillende vormen van transport samen komen.

Duurzaamheid        

Na afloop van de rondleiding was er gelegenheid voor gesprekken. "Ik was heel erg zenuwachtig", vertelt Angelique Loos van transportbedrijf Simon Loos. Alexander en Maxima stonden gewoon aan hun statafel te parten. "Het viel eigenlijk wel mee", vervolgt zij. Ze zijn heel aardig en informeel en stellen je echt op je gemak. Ze hebben zich goed verdiept in de onderwerpen van vandaag, ze wisten er al veel over." Haar collega Wim Roks vult aan: "Ze tonen echte interesse in duurzaamheid, zijn oprecht belangstellend, verder weet ik niet meer wat ze allemaal gevraagd hebben, het ging voorbij in een flits!"

Burgemeester Beenakker vertelt dat het bezoek ontspannen was. "De directeuren konden veel over hun bedrijf vertellen." Hij sprak zelf met Maxima over het Regionaal Investeringsfonds Rivierenland en haar Micro-kredieten. "Over die combinatie gaan op ambtelijk niveau gesprekken gehouden worden", verklapt hij.

Meer berichten