TEC Jo13-1 gaat internationaal


TEC Jo13-1
TEC Jo13-1 (Foto: Els van Wolde)

TEC Jo13-1 gaat internationaal

Tijdens het pinksterweekend heeft het elftal van TEC Jo13-1 deelgenomen aan het Internationales Pfingsturnier in Saint-Vith in België.

Tiel - De elftallen die meededen kwamen o.a. uit Koblenz, Köln, Heidelberg, Mühlhausen. Daarnaast waren er nog drie Nederlandse teams vertegenwoordigd.

Het toernooi begon met een indrukwekkende landenparade. De vlaggen van alle landen werden gedragen door vaandeldragers. Alle teams stelden zich na een korte introductie op op het hoofdveld waarna één voor één de volksliederen werden gespeeld.

De jongens van TEC had al tijden naar dit toernooi toegeleefd. De adrenaline knalde dan ook door deze sportieve lijven. Ze konden niet wachten op het beginsignaal van de eerste wedstrijd. En daar gingen ze. Dit kampioensteam wist ook hier elkaar moeiteloos te vinden en de vreugde was dan ook groot toen de 1-0 voor ‘Die Tielsche Eintracht Combination’ werd omgeroepen.

TEC had de smaak te pakken en ging op jacht naar nog meer overwinningen. Ook wedstrijd nummer 2 en 3 werd gewonnen. Dit betekende: poulewinnaar!

Na de lunchpauze stond TEC alweer te trappelen van ongeduld. Als winnaar van de poule moesten ze het nu opnemen tegen elftallen uit de andere poules. De 1e wedstrijd bleef doelpuntloos, maar de 2e wedstrijd werd ruim gewonnen: 3-0.

De jongens hadden zich geplaatst voor de kwartfinales! Een prestatie van grote klasse! Helaas had de scheidsrechter iets te veel genoten van de Belgische lunch, want hij zag het niet zo scherp meer en floot iedere keer als TEC in balbezit was. Onze jongens kwamen niet meer aan spelen toe en verloren deze wedstrijd onterecht met 1-0.

Hoewel de teleurstelling en het onbegrip erg groot waren, herpakten onze jongens zich weer en stonden ze vol trots op het veld voor de laatste wedstrijd. Moeiteloos wisten ze ieder balbezit van de tegenstander ongedaan te maken en het duurde niet lang voordat er weer 1-0 voor ‘Die Tielsche Eintracht Combination’ werd omgeroepen. TEC won deze laatste wedstrijd met 2-1.

Het was een geweldig toernooi en vooral een leerzame en prachtige ervaring om nooit meer te vergeten.

Wij willen graag de trainers bedanken die het hebben aangedurfd om een heel weekend met de jongens op stap te gaan, de zeer actieve activiteitencommissie die ervoor gezorgd heeft dat het de jongens aan helemaal niks ontbrak en de meegereisde supportersgroep die voor de nodige morele steun heeft gezorgd. Maar zonder de steun van de sponsors zou dit weekend zeker niet mogelijk zijn geweest. Daarom willen wij graag bedanken: Sligro, Albert Heijn Tiel-Passewaaij, Albert Heijn Molenstraatje-Tiel, Fijnbakkerij Bouwman.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden