Bloemen voor de winnaressen van het Groene LIntje van Tim de Kroon aan Jenny Senhorst en Norine Mariman
Bloemen voor de winnaressen van het Groene LIntje van Tim de Kroon aan Jenny Senhorst en Norine Mariman (Foto: Theo van Dam)

Groen Lintje voor Coöperatie van Makers en Repair café

Tijdens de wekelijkse Streekmarkt op zaterdag zijn Norine Marinan & Jenny Senhorst op feestelijke wijze onderscheiden met het Groene Lintje.

Culemborg - Zij zijn initiatiefnemers van de Coöperatie van Makers en het Repair Café. In de nominatie stond: “Beide zijn een krachtige combinatie en brengen het sociaal en milieuvriendelijk omgaan met mensen, materialen, grondstoffen, kennis & spullen mooi samen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er hun plek, oude bomen worden omgetoverd tot nieuwe meubels of buurt-objecten, kinderen krijgen techniekles en eens per maand worden er talloze apparaten van Culemborgse burgers gerepareerd. Hulde!”. Dik verdiend dit Groene Lintje. Ook zijn vier andere pracht-nominaties in het zonnetje gezet.

Fractievoorzitter Tim de Kroon had voor de overige 5 genomineerden een attentie en die andere 5 waren:

Arno Kerkdijk: die kikkers, salamanders en padden redt.
Sophie Schut: medeoprichter van de duurzame energie-coöperatie Vrijstad Energie.
Marianne Coenmans: iedere zaterdag staat zij - door weer en wind - op de Culemborgse Streekmarkt. Waar verse biologische & regionale producten worden verkocht én altijd met een glimlach.
Susanna van Citters: heeft zich verzet en nog steeds, tegen de uitzetting van de Culemborgse kinderen Maksim, Denis en Arina en diens ouders Andropov naar de Oekraïne. En ondanks het verdrietige feit dat zij nu daar zijn, blijft zij (met het collectief) hun volop steunen. Heel veel respect daarvoor.

Deze inzendingen zijn met veel plezier bekeken door de jury: Florette Koning & Jenk Stronks.

Meer berichten