Het diner liet nog even wachten, maar de borrel smaakte ook bij het 5-jarig jubileum van de Roos van Culemborg
Het diner liet nog even wachten, maar de borrel smaakte ook bij het 5-jarig jubileum van de Roos van Culemborg (Foto: Theo van Dam)

Er werd heerlijk gegeten op jubileumfeest

Zaterdag bereikte de feestelijkheden rond het jubileum van de Roos van Culemborg haar hoogtepunt bij het feestbanket in de Grote of Barbarakerk van Culemborg.

Culemborg - Lange gedekte en versierde tafels stonden opgesteld om de gasten te laten genieten van een heerlijk drie gangen diner. De kok had zich laten inspireren door de eeuwenoude omgeving met heerlijke gerechten en ook voor de vegetariërs was gedacht. Bij elke gang werd een gedicht ten gehore gebracht en zong Trajecti Voces een blokje hoofse Engelse muziek van rond 1600. Melancholische liedjes wisselden af met vrolijk vertier. Clavecimbel, barokviool, viola da gamba en andere instrumenten lieten zich horen. Hoogtepunt was een scène uit de barokopera Cupid & Death van Locke en Gibbons. Aan het muzikale spektakel werkten 19 zangers en 5 instrumentalisten mee. Het werd een diner waar lang op teruggekeken wordt.

Meer berichten