Het was zondag in Culemborg genieten van walking music in 7 lokaties met als afsluiting in de Grote of Barbarakerk.
Het was zondag in Culemborg genieten van walking music in 7 lokaties met als afsluiting in de Grote of Barbarakerk. (Foto: Theo van Dam)

Genieten van muzikale wandeltocht

Velen maakten zondag een bruisende muzikale wandeling voor een ongekend fenomeen voor de Culemborgse binnenstad.

Culemborg - Namelijk op deze zondag konden muziekliefhebbers uit de wijde omgeving in het centrum van de Lekstad terecht. Tussen 13.00 en 18.00 uur waren er diverse muzikale verrassing op mooie locaties zoals protestantse Barbarakerk, R.K. Barbarakerk, Oud-Katholieke Barbarakerk, de Synagoge en de Lutherse kerk. Verder kon men terecht op het voorplein van het Weeshuis en het stadtheater De Fransche School. De Roos van Culemborg organiseert twee spectaculaire concertwandelingen onder de naam Walks of Music, waarvan komende zondag 23 juni het vervolg is. Het muziekgenre varieert: klassiek, folk, pop, hillbilly, opera enz. De concerten duren een half uur. De ensembles komen uit het hele land.

Tussen de concerten door kon men een half uur slenteren door de binnenstad of zitten op de talrijke terrassen. De horeca kwam met speciale Walk-of-Music aanbiedingen.

En was men nog niet tevreden dan kon men om 16 uur in de Grote of Barbarakerk al deze musici die deze middag hadden geconcentreerd bij het afsluitende concert bewonderen.

Er werd dan ook volop genoeten van de diverse uitvoering en wie dit gemist hebt kan zondag 23 juni zo’n wandeling maken, want dan zijn er weer een zestal concerten op verschillende plaatsen.

Meer berichten