25 sociale huurwoningen komen op het terrein van voormalig zorgcentrum De Kersentuin in Maurik.
25 sociale huurwoningen komen op het terrein van voormalig zorgcentrum De Kersentuin in Maurik.

Einde sloop Kersentuin Maurik is in zicht

De sloop van voormalig zorgcentrum De Kersentuin in Maurik is zo goed als afgerond. Daarmee kan na de zomer gestart worden met de bouw van 25 sociale huurwoningen op het terrein. Samen met de gemeente Buren, omwonenden en andere betrokkenen stond Stichting Woningbeheer Betuwe op 13 juni stil bij dit bijzondere moment.

Maurik - Directeur-bestuurder van SWB, Johan Heesen, stond stil bij de historie van het gebouw. In 1969 werd het gebouw geopend door Willem Drees, toen nog “de Valentijn” genoemd. Twintig jaar geleden vertrok Stichting Zorgcentra de Betuwe (ZDB) naar de Saffatinstraat. Hij overhandigde ook een plaquette aan ZDB, die herinnert aan de bouw in 1969. Deze is tijdens de sloop uit het gebouw gehaald. De heer Sijbrandy beloofde deze een mooie plek te geven in het 'nieuwe' zorgcentrum de Valentijn.

Bijdrage gemeente

Wethouder Sietske Klein-de Jong gaf aan dat de gemeente erg verheugd is met de nieuwbouwplannen van SWB. “De leegstand was niet goed voor Maurik en de gemeente zat er ook echt wel mee. We zijn dan ook blij dat SWB uiteindelijk de handschoen heeft opgepakt.” De gemeente draagt 100.000 euro bij aan de bouw van de woningen.

Ook de aanwezige omwonenden gaven aan blij te zijn met de ontwikkelingen. “Onze wijk wordt er beter van en we worden ook goed op de hoogte gehouden. De overlast van de sloop valt gelukkig mee.''

Maart 2020

In het najaar start de bouw van de woningen en ook de toewijzing aan nieuwe huurders. Naar verwachting krijgen de nieuwe huurders in maart 2020 de sleutel van hun nieuwe woning.

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang? Dan kunt u zich aanmelden bij SWB door het sturen van een mail naar swb@swb-lienden.nl met daarin naam, adres en e-mail.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden