Glasvezel buitenaf: initiatief Ditigale Stad onzeker

Na de vakantie start Glasvezel buitenaf met de aanleg van glasvezel in de gemeente West Maas en Waal. In deze gemeente had Glasvezel buitenaf al voldoende aanmeldingen om de inwoners en bedrijven te voorzien van het netwerk van de toekomst.

Tiel - De inwoners en bedrijven uit de overige gemeenten (West Betuwe, Culemborg, Tiel, Zaltbommel, Maasdriel en Neder-Betuwe) hebben nog de kans om zich aan te melden bij Glasvezel buitenaf.

Mocht er in deze gebieden alsnog voldoende animo zijn, dan wordt ook hier door Glasvezel buitenaf glasvezel aangelegd.

Glasvezel buitenaf gaat door om regio Rivierenland te voorzien van glasvezel. Voor de gemeente West Maas en Waal heeft Glasvezel buitenaf inmiddels een instemmingsbesluit aangevraagd.

Het is de verwachting dat hier binnenkort door de gemeente akkoord op wordt gegeven.

Het is nog allerminst zeker is of het regio initiatief samen met Ditigale Stad kan starten met de aanleg in de witte gebieden.

Er moet nog door alle zeven gemeenteraden goedkeuring worden gegeven om dit project financieel haalbaar te maken en het is nog onduidelijk wanneer het behandeld wordt, aldus Glasvezel buitenaf.

Piet Grootenboer licht toe: "Inwoners en bedrijven die kiezen voor ons, kiezen voor zekerheid over de komst van glasvezel. Wij hebben alles klaar staan om te kunnen starten met de aanleg."

Meer berichten