Archieffoto van de Kinderspelen aan de Veemarkt op Koningsdag 2018. Foto Jan Bouwhuis.
Archieffoto van de Kinderspelen aan de Veemarkt op Koningsdag 2018. Foto Jan Bouwhuis. (Foto: Jan Bouwhuis)

Luchtkussenfestijn krijgt herkansing

Dat van uitstel geen afstel hoeft te komen, bewijst Oranjevereniging Tiel op zondag 7 juli. Het luchtkussenspektakel dat op Koningsdag vanwege de slechte weersverwachting werd afgelast, krijgt die dag een herkansing. "Maar als er de komende tijd geen vrijwilligers bij komen, is het misschien wel de laatste keer", aldus bestuurslid Cisca van de Riet.

Door Corien Remijn

Tiel - Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen van vier tot twaalf jaar zich zondag op de Veemarkt uitleven op een serie springkussens. In één van de opblaasobjecten kan zelfs met kleine bootjes worden gevaren. "Dat is een knipoog naar het kanovaren, dat we dit jaar helaas niet opnieuw kunnen organiseren", vertelt Van de Riet. "Maar de kramen voor suikerspinnen en limonade staan er wel hoor!" Ook voor volwassenen is er zondag genoeg te doen in de binnenstad, want de Oranjevereniging is dit keer aangehaakt bij het culturele festival Tiel Toont, een initiatief van de ondernemersvereniging.

Vrijwilligerstekort

"Gelukkig hebben we zondag voldoende vrijwilligers bij de luchtkussens maar rond Koningsdag was het veel lastiger om mensen te vinden. We overwogen toen zelfs even om ons hele programma af te blazen, nog voordat het weer roet in het eten gooide." Gebrek aan actieve leden is een groeiend probleem voor de Oranjevereniging. Er zijn ongeveer 150 leden en sponsoren maar de kerngroep, die het hele jaar actief is, bestaat uit hooguit acht mensen. "Enkele betrokken leden zijn verhuisd en de anderen worden steeds ouder. Jongere mensen besteden minder tijd aan dit soort vrijwilligerswerk", licht van de Riet toe. "Nieuwe aanwas is dus heel welkom. Het is leuk om te doen en dankbaar werk. Volgend jaar willen we flink uitpakken omdat het dan 75 jaar geleden is dat Tiel is bevrijd, maar dat lukt alleen met voldoende mensen en frisse ideeën." Belangstellenden kunnen voor meer informatie en contactgegevens terecht op de website en de Facebookpagina van de vereniging.

oranjeverenigingtiel.nl en tieltoont.nl

Meer berichten