Bladblazers vormen hoogtepunt van concertmiddag


Het grote orkest van Concordia en Pieter Aafjes bracht een mooi "Blad"blazersconcert onder leiding van componist Lucas Vis.
Het grote orkest van Concordia en Pieter Aafjes bracht een mooi "Blad"blazersconcert onder leiding van componist Lucas Vis. (Foto: Theo van Dam)

Bladblazers vormen hoogtepunt van concertmiddag

Zondag bereikte musicus/dirigent/componist Lucas Vis zijn imposante carrière een nieuw hoogtepunt met de première van het stuk ‘Barbara’ voor blazers en bladblazers. Het was de eerste en wellicht ook laatste uitvoering plaats van een werk met opmerkelijke muzikanten.

Culemborg - De 70 blazers uit de beide koninklijke muziekgezelschappen Concordia en Pieter Aafjes werden bij hun werkstuk begeleidt door zes echte bladblazers, elektrisch voortgedreven en gehanteerd door muzikanten. Samen – blazers en bladblazers – lieten de toeschouwers verbazen van dit bijzondere stuk. Burgemeester Gerdo van Grootheest sprak aan het beging de muzikanten toe, het Cultuurfonds Culemborg maakte de opdracht van de Stichting De Roos van Culemborg financieel mede mogelijk.

De muziekmiddag begon met een koffieconcert van Concordia o.l.v. Henk Houben en werd na de bladblazers afgesloten met een middagconcert van Pieter Aafjes o.l.v. Arjan Gaasbeek. Alle concerten waren vrij toegankelijk, de hoed ging rond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden