De complete afvaardiging van DOS Sportief bij de springwedstrijd in Wijk bij Duurstede. Boven van links naar rechts Esther Beets, de geblesseerde Amber Baars, Marit de Boef, onder: Britt Verhoeks, Demy van Brenk, Noëlle Stap.
De complete afvaardiging van DOS Sportief bij de springwedstrijd in Wijk bij Duurstede. Boven van links naar rechts Esther Beets, de geblesseerde Amber Baars, Marit de Boef, onder: Britt Verhoeks, Demy van Brenk, Noëlle Stap. (Foto: Hilde van Noort)

Noëlle Stap springt naar goud voor DOS Sportief

De turnsters van DOS Sportief beleefden bij de springwedstrijden van Levitas in Wijk bij Duurstede niet alleen veel plezier, maar deden ook mee voor de prijzen. Daarbij zorgde de jeugdige Noëlle Stap voor een hoogtepunt met het behalen van de gouden medaille.

ECK EN WIEL - Bij deze wedstrijd turnden dames en heren door elkaar op vier toestellen: springtoestel, minitrampoline, airtumbling en vloer in de niveaus 1 tot en met 10. Onder leiding van Hilde van Noort en Manuela van Biesbergen was het voor de turnsters van DOS Sportief een leuk toetje op een druk seizoen.

Noëlle Stap deed mee op niveau 4, moest vanwege een kwetsbare enkel een beetje rustig aan doen, maar liet desondanks mooie oefeningen zien. Het ging alleen even mis op de minitrampoline door een foute aanloop, maar de jury gunde haar een herkansing. Mede door een perfecte uitvoering werd Noëlle eerste met 54,70 punten. Britt Verhoeks toonde in niveau 5 nette oefeningen. Zij verrastemet een arabier-flikflak op de airtumbling de leiding en werd zesde met 52,60 punten.

Marit de Boef en Demy van Brenk acteerden in niveau 2. Mooie landingen kenmerkten het optreden van Marit. De DOS-turnsters voelde zich helemaal in haar element, maar de concurrentie zat ook niet stil. Het leidde allemaal tot een verdienstelijke zesde positie met 46,10 punten. Bij Demy was het optreden wisselend, maar wel perspectief vol. Op de airtumblingbaan ging het even mis, maar bij sprong liet zij twee nieuwe uitvoeringen zien met halve draai in-hele draai uit en overslag met halve schroef. Zij werd elfde met 44,25 punten.

Esther Beets kwam uit in het hoogste niveau, namelijk categorie 1. De nationaal succesvolle turnster van DOS Sportief had bij deze toegift echter niet helemaal haar dag. Op minitrampoline en sprong verliep de uitvoering niet zoals bedoeld, op de andere twee toestellen wel. Het temperde echter op geen enkele wijze haar blijdschap en beleving. Esther kwam op de vierde plaats met een totaal van 45,95punten.

Meer berichten