Bouwers aan het werk in Ingen
Bouwers aan het werk in Ingen (Foto: Anouska en Erna)

Bouwdorp Ingen een succes

Afgelopen dagen mochten de kinderen uit Ingen eindelijk weer aan de slag. Keihard werken om hun eigen bouwdorp te maken. Donderdag en vrijdag uit school en zaterdag een groot gedeelte van de dag ontstaat er voor het derde jaar op rij een heus dorp op het voetbalveld van ISC in Ingen.

Ingen - Eindelijk was het zover. De hamers mochten uit de tassen en het getik is van verre hoorbaar. Wat zijn de kinderen blij dat het bouwdorp weer door zoveel vrijwilligers (en sponsoren) uit Ingen is mogelijk gemaakt. Even geen internet is er nodig in Ingen om de jeugd te vermaken. Maar hamers en spijkers zijn deze drie dagen hun grootste vriend.

Op het veld staat limonade klaar. Sappige Appeltjes zal de dorst van het harde werken lessen. En honderden pallets, planken en platen zijn aanwezig. Zelfs met pleisters, die hopelijk weinig nodig zijn, is er een EHBO hoekje ingericht.

Daar waar het ene kind zich bemoeid met het verzamelen van de juiste materialen is het andere kind juist druk met de tong uit mond zijn spijkers op de “soms” goede plek te slaan.

Tik tik tik. Galmt het over het veld. Deze dagen even geen rollende ballen bij ISC. Maar blije kinderen die stuk voor stuk hun talent van persoonlijke creativiteit tot uiting kan laten komen.

Bouwdorp 2019 was een succes, een aanwinst is voor ons dorp. Wat ons betreft een blijvertje!

Meer berichten