Natuurlijk waren de KWC-leerlingen erg trots toen ze hun eigen werk zagen hangen.
Natuurlijk waren de KWC-leerlingen erg trots toen ze hun eigen werk zagen hangen. (Foto: )

KWC'ers exposeren in Rijksmuseum

In de feestelijk versierde tuin van het Rijksmuseum werden de exposanten ontvangen voor de opening van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt.

Culemborg - Acht KWC-leerlingen, allemaal 'door' na de laatste ronde van de wedstrijd, waren maandagochtend 15 juli al vroeg op pad om te gaan kijken waar hun werk een plek had gekregen in de zalen van het Rijksmuseum.

De werkstukken waren ingedeeld naar thema, zoals zelfportret of verhalen. Natuurlijk waren de KWC-leerlingen erg trots toen ze hun eigen werk zagen hangen te midden van de in totaal 575 werkstukken die waren geselecteerd.

Nachtwacht

Na afloop van de opening was er tijd voor het bewonderen van de highlights van de 17e eeuwse Hollandse meesters, zoals de Nachtwacht, in de grote galerij van het Rijksmuseum.

Tot en met 15 september is de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt te zien in het Rijksmuseum. Voor de leerlingen een feestelijk begin van de zomervakantie.

Dankzij een speciale pas kunnen ze de komende maanden zo vaak ze willen naar het Rijksmuseum en mogen hun familie meenemen om hun werk te laten bewonderen.

Meer berichten