Anton met de traditionele gladiolen
Anton met de traditionele gladiolen

Anton Smits (70) uit Tiel loopt Vierdaagse

Het advies van zijn huisarts om wat meer te gaan bewegen resulteerde voor Anton Smits (70) uit Tiel ruim twee jaar later in een Vierdaagse kruisje.

Tiel - Vanaf april 2017 wandelt hij wekelijks 10 kilometer in het kader van de Nationale Diabetes Challenge, georganiseerd door het Eerstelijns Centrum Tiel. Mede door de gezellige groep kreeg hij de smaak te pakken. Niet alleen sloeg hij vrijwel geen enkele wandeling over, hij ging geleidelijk ook steeds meer lopen. Vrijwel de gehele groep besloot bovendien in de winter door te wandelen. Daaronder ook een mevrouw die al vele malen aan de Nijmeegse Vierdaagse heeft deelgenomen. Zij moedigde hem aan om ook déze uitdaging aan te gaan.

De afgelopen winter begon hij te trainen voor zijn debuut in het populaire wandelevenement. Tot zijn vreugde werd hij ingeloot en de rest is geschiedenis. Anton: "Het was heerlijk om zonder blaren over de finish te lopen, begroet door onder andere mijn kleindochter Marley!" Een prestatie? Zeker! En als zijn conditie goed blijft is Anton volgend jaar beslist opnieuw van de partij.

Op 10 augustus a.s. starten opnieuw wandelgroepen voor 5 en 10 kilometer in het kader van de Nationale Diabetes Challenge. Deelname is gratis. Meer info onder "wandelen op zaterdag" op de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/tiel

Meer berichten